Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Carmen Dan: Salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%; vor fi angajaţi 4.000 de oameni
E.B. - - - -
2017-07-31
Actualitate Interna
1

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia.

 


Ministrul anunţă că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din MAI în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

 

Carmen Dan a precizat că au fost discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice şi că decizia este ca salariile poliţiştilor să crească cu 10%, conform News.ro.

 

Ministrul de Interne a mai anunţat că vor fi angajate în Poliţie 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate.

 

Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleaşi condiţii ca şi până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

 

 

*******************

 

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook,nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susţinând că o astfel de iniţiativă "nu se poate face cu aplicare peste noapte".

 

HotNews a scris, sâmbătă, că Ministerul Muncii ar pregăti un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmând să le reducă apreciabil pentru cei care se vor pensiona după adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreşte convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, între 2 şi 4 august.

 

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.

 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a afirmat, la Antena3, că trebuie stopată creşterea pensiilor speciale, în caz contrar fiind periclitat sistemul de pensii de stat în ansamblul său.

 

TAGS : Carmen Dan MAI salarii politisti angajari Olguta Vasilescu pensii speciale Tutuianu
Comentarii
Sas Ioan 2017-08-01
Bine ca majorează cu 15 %la profesori medici militari cu excepția MAI și acum da.ti oug pt polițiști??? Sunteți de vomă.....
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1056
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22