Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis a trecut-o în rezervă pe Istode, general SRI. Motivul: vacanţe cu familia Rizea
I.G. - - - -
2017-07-31
Actualitate Interna
0

Preşedintele Klaus Iohannis a trecut-o în rezervă pe Elena Istode, general în cadrul SRI, care a fost în vacanţe împreună cu familia deputatului Cristian Rizea.

 

 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat, luni, o serie de decrete de trecere în rezervă a unor generali din SRI, inclusiv a generalului de brigadă cu o stea Elena Istode. În ianuarie, jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe blogul său imagini cu Elena Istode, pe care a prezentat-o ca fostă şefă a Direcţiei de Securitate Economică, în prezent ”şefa acoperiţilor din SRI", în vacanţe de lux la Monaco şi Cannes, împreună cu familia fostului parlamentar Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Rizea a declarat că imaginile sunt din 2008 şi că Elena Istode este de 20 de ani prietenă a familiei sale. El a susţinut că Elena Istode i-a spus că se ştia că merg împreună în vacanţă, pentru că "se făceau rapoarte la instituţie".

 

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, preciza, la acea vreme, că prezenţa generalului de brigadă Elena Istode în concedii alături de familia fostului deputat PSD Cristian Rizea nu a fost ilegală, dar că ridică semne de întreare din punct de vedere deontologic. Ţuţuianu a precizat că membrii comisiei au fost informaţi că Elena Istode a fost în vacanţă alături de familia lui Cristian Rizea la Nisa şi la Monaco, Istode aducând la cunoştinţa conducerii SRI acest lucru şi motivând că a fost colegă de facultate cu soţia fostului deputat PSD, arată News.ro.

 

Tot luni, preşedintele Iohannis i-a mai trecut în rezervă pe generalii de brigadă - cu o stea Gheorghe Ceauşu, Sorin Gabriel Cozma, Viorel Adrian Stan, Marioara Morgoş, Vasilică Babiuc, Cornel Văleanu, Emilia Cristina Posaştiuc şi Constantin Marius Stoica, toţi din cadrul SRI.

TAGS : iohannis sri rizea psd tutuianu elena istode general rezerva
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3490
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22