UE, sancţiuni împotriva viceministrului rus pentru livrarea de turbine Siemens în Crimeea

I.g. | 04.08.2017

Uniunea Europeană a anunţat vineri după-amiază noi sancţiuni, care vizează trei companii şi trei cetăţeni ruşi, printre care se numără şi viceministrul Energiei Andrei Cherezov, pentru livrarea unor turbine Siemens în peninsula Crimeea, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

 

De asemenea, un şef de departament de la ministerul rus a Energiei a primit interdicţie de a călători în ţările blocului comunitar, iar Bruxelles a decis îngheţarea activelor sale financiare din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

 

Printre companiile vizate de sancţiuni se numără şi doi contractori ai Siemens, care au transportat turbinele de gaz în peninsula Crimeea, violând în mod direct o serie de sancţiuni europene împotriva teritoriului anexat ilegal de către Moscova. 

 

Siemens a anunţat în urmă cu două săptămâni retragerea din compania mixtă rusă Interautomatika, în urma scandalului în care patru turbine pe gaze vândute pentru a fi folosite în Rusia au ajuns de fapt în Crimeea, regiune supusă unor sancţiuni pentru tehnologia energetică, impuse în urmă cu trei ani de către UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22