Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Teheran: Dodon s-a intalnit cu Rogozin, declarat persona non grata in Republica Moldova
E.B. - - - -
2017-08-05
International
0

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a intalnit cu Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, la Teheran, in pofida faptului ca vicepremierul rus a fost declarat perona non grata de Guvernul de la Chisinau.

  

Intalnirea din Iran a avut loc in marja ceremoniei de investire a presedintelui iranian reales Hassan Rohani, relateaza agentia rusa TASS, citata de News.ro.

 

"Discutiile cu presedintele Igor Dodon au avut loc la Ambasada Rusiei in Iran", a anuntat vicepremierul Rogozin, pe Twitter.

 

Dodon a declarat pentru TASS la sosirea la Teheran, ca intentioneaza sa se intalneasca cu Rogozin in marja evenimentelor dedicate investirii in functie a lui Rohani.

 

"Intalnirea este planificata la Ambasada rusa la ora locala 14.30 (13.00, ora Romaniei)", declara Igor Dodon

 

El a precizat ca intentioneaza sa discute cu vicepremierul rus despre decizia Guvernului moldovean de a-l declara persona non grata, in pofida faptului ca Rogozin este emisarul special al presedintelui rus Vladimir Putin pentru regiunea separatista moldoveana Transnistria si copresedinte al unei comisii interguvernamentale moldoveano-ruse.

 

O vizita a lui Rogozin in Republica Moldova, pe 28 iulie, nu a mai avut loc, dupa ce Romania a refuzat ca avionul la bordul caruia se afla sa survoleze teritoriul acestui stat membru UE.

 

Potrivit companiei, acest zbor regulat pe ruta Moscova-Chisinau a primit interdictia de a intra in spatiul aerian romanesc din partea serviciului de trafic aerian, care a precizat ca la bordul aeronavei se afla o "persoana sanctionata" de Uniunea Europeana.

 

Avionul a aterizat in capitala belarusa Minsk, de unde Rogozin a luat un zbor Aeroflot catre Moscova.

 

Vicepremierul rus se afla la Teheran la conducerea unei delegatii ce participa la ceremonia de investire lui Rohani. Moscova si Teheranul sunt aliatii Damascului in razboiul civil din Siria.  

 

 

TAGS : dodon rusia rogozin persona non grata intalnire teheran moldova
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1874
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22