Teheran: Dodon s-a intalnit cu Rogozin, declarat persona non grata in Republica Moldova

E.b. | 05.08.2017

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-a intalnit cu Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, la Teheran, in pofida faptului ca vicepremierul rus a fost declarat perona non grata de Guvernul de la Chisinau.

Pe aceeași temă

  

Intalnirea din Iran a avut loc in marja ceremoniei de investire a presedintelui iranian reales Hassan Rohani, relateaza agentia rusa TASS, citata de News.ro.

 

"Discutiile cu presedintele Igor Dodon au avut loc la Ambasada Rusiei in Iran", a anuntat vicepremierul Rogozin, pe Twitter.

 

Dodon a declarat pentru TASS la sosirea la Teheran, ca intentioneaza sa se intalneasca cu Rogozin in marja evenimentelor dedicate investirii in functie a lui Rohani.

 

"Intalnirea este planificata la Ambasada rusa la ora locala 14.30 (13.00, ora Romaniei)", declara Igor Dodon

 

El a precizat ca intentioneaza sa discute cu vicepremierul rus despre decizia Guvernului moldovean de a-l declara persona non grata, in pofida faptului ca Rogozin este emisarul special al presedintelui rus Vladimir Putin pentru regiunea separatista moldoveana Transnistria si copresedinte al unei comisii interguvernamentale moldoveano-ruse.

 

O vizita a lui Rogozin in Republica Moldova, pe 28 iulie, nu a mai avut loc, dupa ce Romania a refuzat ca avionul la bordul caruia se afla sa survoleze teritoriul acestui stat membru UE.

 

Potrivit companiei, acest zbor regulat pe ruta Moscova-Chisinau a primit interdictia de a intra in spatiul aerian romanesc din partea serviciului de trafic aerian, care a precizat ca la bordul aeronavei se afla o "persoana sanctionata" de Uniunea Europeana.

 

Avionul a aterizat in capitala belarusa Minsk, de unde Rogozin a luat un zbor Aeroflot catre Moscova.

 

Vicepremierul rus se afla la Teheran la conducerea unei delegatii ce participa la ceremonia de investire lui Rohani. Moscova si Teheranul sunt aliatii Damascului in razboiul civil din Siria.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22