Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tillerson, şeful diplomației americane, îngrijorat de lipsa de încredere între SUA și Rusia
E.B. - - - -
2017-08-07
International
1

Rex Tillerson, şeful diplomației americane, a declarat luni că i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că presupusa ingerință a Moscovei în campania electorală americană în 2016 a antrenat o "neîncredere importantă" între cele două țări, relatează France Presse.

 

"Intruziunea rusească în alegeri este un incident serios", a declarat Tillerson presei în cadrul unui forum pe probleme de securitate la Manila. El afirmă că abordase acest subiect în ajun cu ministrul de externe rus, conform France Presse, preluată de Agerpres.

 

"Pentru a-l ajuta să înțeleagă până în care punct acest incident a fost serios și în ce măsură el a deteriorat relațiile între SUA și poporul american, pe de o parte, și poporul rus, pe de alta, i-am explicat că aceasta a creat o neîncredere importantă și că noi trebuie pur și simplu să găsim un mijloc de a gestiona aceasta", a spus Tillerson.

 

Rusia neagă categoric orice ingerință în campania electorală americană din 2016.

 

Secretarul de stat i-a adus la cunoștința lui Serghei LavrovWashingtonul nu a hotărât încă răspunsul pe care să-l dea la decizia Kremlinului de a reduce personalul diplomatic al SUA în Rusia, dar că acesta este de așteptat până în 1 septembrie.

 

TAGS : Rusia SUA Rex Tillerson ingrijorare neincredere ingerinta campania electorala
Comentarii
Ioan Vlad Nicolau 2017-08-09
Cine ar putea fi atit de infinit de naiv incit sa-si poata imagina ca micuta, galbena si grasuta maimutica care danseaza pe flasneta ruseasca ar putea sa dea vreun ordin de a ataca America? Flasnetarul ar putea sa dea ordin maimuticii să dea ordin. Asta da!
Nimeni nu-i atît de naiv incit sa creada ca Kim iong ung sau cum mama dracului il cheama, are vreo racheta! Rachetele cu care ameninta grasuta maimutica lumea, sunt rusesti si probabil chinezesti. Sunt insotite de personal tehnic rus sau chinez si astia nu primesc ordine de la maimutele. Primesc ordin de la flasnetar
Total 1 comments.
Mai multe din International
1157
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22