Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Şalaru: SUA au sistat un ajutor pentru Republica Moldova, din cauza lui Dodon
I.G. - - - -
2017-08-07
Actualitate Interna
0

Statele Unite au sistat un ajutor de 12,7 milioane de dolari pentru Armata Republicii Moldova, a anunţat fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook. El afirmă că Washingtonul a luat această măsură în replică la acţiunile preşedintelui Igor Dodon, relatează UNIMEDIA.

 

 

„Motivul pentru care partenerii americani au suspendat finanţarea este refuzul autorităţilor moldoveneşti de a permite participarea soldaţilor Armatei Naţionale la aplicaţiile şi exerciţiile militare regionale”, scrie fostul ministru, care precizează că banii urmau să fie acordaţi prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF).

 

Anatol Şalaru îl acuză şi pe fostul viceministru Gheorghe Galbura, care a solicitat permisiunea preşedintelui Igor Dodon ca trupele moldoveneşti să fie trimise la aplicaţii regionale. Mai mult, Şalaru spune că îl va acţiona în judecă pe Igor Dodon pentru decizia pe care a luat-o. „Anunţ pe această cale că voi depune plângere penală împotriva lui Igor Dodon pentru acţiuni care vizează subminarea sistemului de apărare naţională a Republicii Moldova”, mai scrie fostul ministru al apărării. Preşedinţia Republicii Moldova nu a reacţionat încă.

TAGS : dodon salaru sua republica moldova washington
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2673
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22