Circ la Parlament: Şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, prin telefon

E.b. | 08.08.2017

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a anunţat că liberalii vor contesta la CCR sesiunea extraordinară a Parlamentului. Victor Ponta susţinea, tot la Parlament, că sesiunea extraordinară a fost „o mică mascaradă”.

Pe aceeași temă

 

Camera Deputaţilor a decis marţi după o şedinţă de Birou Permanent controversată, cu 89 de voturi „pentru” şi două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului.  

 

La şedinţă au fost prezenţi doar 102 deputaţi. 

 

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a anunţat, marţi, că liberalii vor contesta la Curtea Constituţională sesiunea extraordinară a Parlamentului. USR l-a acuzat pe Dragnea că absentează, cerând să vină la serviciu.

 

Plenul Senatului a fost suspendat din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 58 de senatori, din 136, însă OUG-urile emise de Guvern vineri, printre care şi cea privind pensiile speciale şi cea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, au fost repartizate comisiilor, cu termen de depunere a raportului 31 august, astfel încât vor putea fi publicate în Monitorul Oficial şi intra în vigoare.

 

Prin telefon

 

Deputatul Victor Ponta a declarat marţi, la Parlament, că sesiunea extraordinară este „o mică mascaradă”, iar parlamentarii se fac că muncesc, în condiţiile în care nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a fost prezent, iar el nu a mai auzit vreodată de o şedinţă a Biroului Permanent prin telefon, conform News.ro.

 

Declaraţii contradictorii 
 

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a dat declaraţii contradictorii presei cu privire la şedinţa Biroului Permanent desfăşurată luni prin telefon, afirmând mai întâi că s-a dat un vot pentru stabilirea sesiunii extraordinare marţi, apoi negând că s-a votat ceva în timpul acelei discuţii, fiind una "informală", pentru ca în final să afirme că ea a avut cvorum, iar o stenogramă oficială poate fi consultată la Secretariatul General, transmite News.ro.
 
 

OUG 54/2017

 

Plenul Camerei Deputaţilor, convocat în sesiunea extraordinară, a decis marţi, cu 89 de voturi „pentru” şi două abţineri, repartizarea la Comisia pentru învăţământ a OUG 54/2017 privind acreditarea şcolilor doctorale până la evaluarea periodică, pentru elaborarea raportului, la şedinţă fiind prezenţi doar 102 deputaţi. 

 

"Regulamentar şi constituţional"

 

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache (PSD) a declarat marţi, de la tribuna plenului, că deputaţii au fost convocaţi în mod „regulamentar şi constituţional” la sesiunea extraordinară, în condiţiile în care membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au fost sunaţi luni, iar „cu o majoritate covârşitoare”, s-a decis programul forului legislativ.
 

PNL: Senatul a fost convocat ilegal

 

Liderul senatorilor PNL, Mario Oprea, acuză că sesiunea extraordinară a Senatului a fost convocată ilegal de către Biroul Permanent al forului, care se afla în cvorum doar prin participarea ministrului Adrian Ţuţuianu, încă secretar al Senatului, deşi legea interzice acest cumul de funcţii. Liberalii spun că se vor adresa premierului, pentru a constata incompatibilitatea lui Ţuţuianu şi de a-l obliga să aleagă între demnităţi.
Plenul Senatului, suspendat din lipsă de cvorum

 

Plenul Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a fost suspendat, marţi, din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 58 de senatori, din 136, însă OUG-urile emise de Guvern vineri, printre care şi cea privind pensiile speciale şi cea privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, au fost repartizate comisiilor, cu termen de depunere a raportului 31 august, astfel încât vor putea fi publicate în Monitorul Oficial şi intra în vigoare.


Orban: Dragnea, obraz mai gros decât prevede legea

 

Ludovic Orban, preşedintele PNL, l-a criticat, marţi, pe Liviu Dragnea pentru că a absentat de la şedinţa de Birou Permanent al Camerei Deputaţilor pe care el însuşi a convocat-o în vederea sesiunii extraordinare, spunând că liderul PSD arată că are obrazul mult mai gros decât prevede legea şi a intrat în concediu după ce a făcut mişto de parlamentari

 

Deputaţii USR Cristian Ghinea, secretar al Camerei, şi Cristian Seidler, lider de grup, au spus marţi că li se pare uimitor faptul că PSD a convocat o sesiune extraordinară a Parlamentului, dar propriii aleşi nu au venit la serviciu, spunând că, dacă fără bază legală şi constituţională se convoacă sesiunea, ar putea fi ”abuz în serviciu fără prag valoric”.

 
Dragnea, prezent la doar la nouă şedinţe de BP şi la 15 în plen

 

Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat marţi, la Parlament, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost prezent la doar nouă şedinţe de Birou Permanent şi la 15 de plen dintr-un total de 60, motiv pentru care este imperativ necesar ca în septembrie să se analizeze oportunitatea ca liderul PSD să mai conducă forul legislativ.
 

 

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări. În aceste condiţii, liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a declarat, că parlamentarii Partidului Mişcarea Populară nu vor participa nici la plenul de la ora 15.00, pe care l-au catalogat ca fiind „mascaradă numită sesiune extraordinară”.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22