China: Seismul din Sichuan ar fi provocat până la 100 de morți și mii de răniți VIDEO

E.b. | 08.08.2017

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a înregistrat marți seară provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit China Earthquake Networks Center (CENC), citat de Xinhua. Conform institutului geologic american USGS, seismul a măsurat 6,5 grade - transmit agențiile internaționale de presă.

Pe aceeași temă

 

Seismul cu magnitudinea 7 potrivit China Earthquake Networks Center (CENC) și 6,5, conform institutului geologic american USGS, produs marți seară în provincia chineză Sichuan din sud-vestul țării a provocat decesul a cel puțin cinci victime, însă autoritățile se tem că până la 100 de persoane și-ar fi pierdut viața, iar alte câteva mii ar fi putut fi rănite, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Agenția Xinhua a informat că cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și peste 60 au fost rănite în urma cutremurului produs la ora locală 21:20 (13:20 GMT) într-o zonă retrasă din Sichuan, nu departe de locul în care un seism cu magnitudinea 8 produs în 2008 a provocat moartea și dispariția a 87.000 de persoane, după cum a indicat Institutului geologic american USGS citat de AFP.

 

 

Însă, Comisia națională pentru prevenirea catastrofelor a estimat că până la 100 de persoane și-ar fi putut pierde viața, bilanțul bazându-se pe cifre cuprinse în recensământul realizat în 2010 în această regiune muntoasă și slab populată. Seismul ar fi putut de asemenea să provoace rănirea a mii de alte persoane, a completat Comisia în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial în care se mai arată că peste 130.000 de locuințe au fost afectate.

 

Epicentrul seismului a fost stabilit la 284 km către nord de capitala regională Chengdu, la o adâncime de 10 km, conform USGS.

 

Unda de șoc a fost simțită și în Beijing, aflat la o distanță de 1.200 de km.

 

Zona afectată de seism cuprinde Parcul național Jiuzhaigou, o regiune izolată a platoului tibetan, care figurează pe lista Patrimoniului mondial UNESCO. Această zonă este intens frecventată de turiști și este renumită pentru frumusețea lacurilor sale, notează sursa citată. Cel puțin un turist și-a pierdut viața și patru au fost răniți, a consemnat Cotidianul Poporului, în timp ce alți o sută au rămas blocați în parcul național. Peste 38.000 de persoane au vizitat marți parcul Jiuzhaigou, precizează sursa citată.

 

Fotografiile postate pe rețelele de socializate au arătat mulțimi de oameni adunate pe străzile pline de moloz.

 

Peste 600 de pompieri au fost mobilizați a indicat Cotidianul Poporului.

 

Crucea Roșie din China a anunțat că a trimis echipaje în zonele sinistrate.

 

Autoritățile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului din provincia Sichuan, potrivit Xinhua.

 

Autoritățile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade care a lovit marți regiunea Jiuzhaigou din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua.

 

Echipe de salvare au fost trimise în regiunea afectată pentru a demara operațiunile de urgență, potrivit unui comunicat de presă dat de autorități.

 

 

Potrivit analizei preliminare a autorităților chineze, aproximativ 130.000 de locuințe au fost afectate, informează  AFP.

 

Seismul s-a produs la ora locală 19:19 (13:19 GMT) în apropierea parcului național Jiuzhai Valley.

 

 

Și în ceea ce privește adâncimea seismului, informațiile diferă: în timp ce USGS a stabilit o adâncime de 10 km, seismologii chinezi au măsurat o adâncime de 20 km.

 

Unda de șoc a fost simțită și în Beijing, aflat la o distanță de 1.200 de km.

 

 

Mișcarea telurică s-a produs la ora locală 19.20 (13.20 GMT) într-o zonă îndepărtată din Sichuan, nu departe de locul unde un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a făcut 87.000 de morți și dispăruți în 2008.

 

Epicentrul seismului a fost localizat la 284 de km nord de capitala regiunii Chengdu și la o adâncime de 10 km, potrivit USGS.

 

China este frecvent lovită de seisme în special în regiunile montane din vest și sud-vest. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22