Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Phenianul anunță că va ataca baza americană din Guam după amenințarea lansată de Trump
Dora Vulcan - - - -
2017-08-09
International
1

Coreea de Nord a anunţat miercuri că examinează posibilitatea unui atac cu rachete asupra Insulei americane Guam din Oceanul Pacific, unde SUA au baze militare. Amenințarea vine la câteva ore după ce Trump a amenințat că Phenianul se va confrunta cu „foc şi furie”, relatează Reuters, preluat de Adevărul.

 

 

Planul de atac ar putea fi pus în aplicare în orice clipă dacă primeşte acordul lui Kim Jong-un, potrivit unui purtător de cuvânt al Armatei Populare din Coreea (KPA), citat de KCNA, agenţia de ştiri a Phenianului.

 

„Departamentul Strategic al KPA-ului examinează cu atenţie planul operaţional pentru un atac asupra Guam-ului, cu rachete cu rază medie şi lungă de tip Hwasong-12, în vederea neutralizării bazelor militare majore ale Statelor Unite, printre care şi Baza Forţelor Aeriene Anderson”, a adăugat purtătorul de cuvânt.  

 

Acesta din urmă a mai precizat că planul va ajunge la Comandamentul Suprem în curând, fără menţioneze o dată concretă.  

 

Luni, două bombardiere B-1 au zburat din Guam până deasupra Peninsulei Coreene, Coreea de Nord acuzând Statele Unite că încearcă să născocească „un război preventiv” şi că orice pas în plus va declanşa un război.  

 

Acum câteva zile, Naţiunile Unite au aprobat o hătărâre în urma căreia Coreea de Nord va suferi cele mai aspre sancţiuni economice de până acum, motivul fiind testele cu rachete din ultima vreme.  

 

Marţi, Trump spunea în faţa reporterilor că „Phenianul ar face bine să nu mai vină cu ameninţări la adresa Statelor Unite. Alminteri se vor confrunta cu foc şi furie aşa cum nu s-a mai văzut vreodată”.  

 

 

 

Declaraţiile lui Trump vin în urma unui raport de la Washington Post, care citează mai mulţi oficiali de securitate, în care anunţă că Phenianul a reuşit să producă un focos nuclear îndeajuns de mic cât să încapă într-o rachetă.

 

TAGS : sua phenian guam trump amenintare
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-08-09
Nord coreenii sunt cei mai mari laudarosi ai planetei. Inca din anii 80 studentii coreeni din RSR se laudau ca ei, cu avioanele lor fenomenale, ar fi fost capabili sa rada America de pe fata pamantului. Degeaba le spuneam noi ca pentru o asemenea isprava n-ar fi pregatiti nici daca ar zbura pe deasupra Americii cu toata Coreea lor. Deh, daca nu l-au lasat pe MacArthur sa-i barbiereasca mai bine, uite la ce se ajunge!!!
Total 1 comments.
Mai multe din International
2060
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22