R.liberă: De ce a scăpat TelDrum, controlată informal de Dragnea, de verificările Fiscului

Dora Vulcan | 09.08.2017

Compania Tel Drum are un dosar în lucru la Antifrauda Fiscală din subordinea ANAF încă din 2014. De atunci, dosarul zace ferecat în fișetele instituției, scrie România liberă într-o investigaţie proprie.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Tel Drum era programată pentru un control de fond în 2016, însă șefii ANAF au anulat demararea investigației, din motive numai de ei știute, scrie România liberă. Firma Tel Drum este o companie cu acționari care se ascund în spatele unor acțiuni la purtător. Printre aceștia se află mai mulți prieteni și colegi ai liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care presa a spus că ar controla firma din umbră.

 

Tel Drum figurează pe lista marilor contribuabili administrați de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF. Această direcție trebuia să verifice din punct de vedere fiscal societățile aflate în administrare.

 

În perioada 2013-2017, această direcție a fost condusă de Ionuț Mișa. Liderul PSD l-a susținut pe Ionuț Mișa pentru a fi numit la șefia Ministerului Finanțelor Publice în iunie a.c.

 

 

 

Tel Drum trebuia verificată în 2016

 

În 2014, Direcția Antifraudă Fiscală a ANAF a fost sesizată în legătură cu mai multe nereguli în contabilitatea firmei Tel Drum. Surse din cadrul ANAF au declarat pentru „România liberă“ că „la Tel Drum era programat un control al Antifraudei din 2016. Tocmai pentru că a avut loc o analiză de risc. De ce nu s-a făcut controlul? Habar n-am! Antifrauda nu face altceva decât să meargă într-un control operativ. Ea poate contura o presupusă stare de evaziune, un prejudiciu estimat. După care, cei care trebuie să verifice sunt de la Inspecția Fiscală. Trebuie văzut dacă a fost o inspecție fiscală de la Mari Contribuabili. Adică de la domnul Ionuț Mișa. Sau de la domnul Bogdan Stan, el era șef acolo, la Inspecție Fiscală. Chestiunea nu prea e la Antifraudă, e la Mari Contribuabili”.

 

RL a solicitat Fiscului informații despre dosarul firmei Tel Drum în data de 23 iulie. Deși au trecut aproape trei săptămâni, ANAF încă nu a răspuns.

 

 

 

Textul integral în România Liberă

 

 

foto, Agerpres   - Ionuţ MIşa, fost şef al ANAF (2013 - 2017), actual ministru al Finanţelor

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22