Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SUA și comunitatea internațională, o singură voce în privința Coreii de Nord
E.B. - - - -
2017-08-10
International
0

SUA și comunitatea internațională vorbesc pe o singură voce în privința Coreii de Nord, a declarat miercuri Departamentul de Stat american. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a fost întrebată despre declarațiile incendiare a lui trump, care a promis marți 'foc și furie' împotriva regimului condus de Kim Jong-Un.


  
 

Totodată, Departamentul de Stat a respins ideea existenței unor divergențe pe acest subiect între președintele Donald Trump și miniștrii săi, transmote France Presse, preluată de Agerpres.

 

"Fie că este vorba de Casa Albă, de Departamentul de Stat sau de Ministerul Apărării, noi toți vorbim pe o singură voce. Și comunitatea internațională vorbește de fapt pe o singură voce și am văzut acest lucru odată cu rezoluția Consiliului de Securitate al ONU adoptată acum mai puțin de o săptămână", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert. Rezoluția respectivă înăsprește sancțiunile internaționale împotriva Phenianului.

 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a fost întrebată despre declarațiile incendiare ale președintelui Donald Trump, care a promis marți 'foc și furie' împotriva regimului condus de Kim Jong-Un, în cazul unor noi 'amenințări la adresa SUA'.

 

Aceste declarații contrastează cu cele ale secretarului de stat Rex Tillerson, care a estimat că nu există 'nicio amenințare iminentă', notează France Presse.

 

Potrivit lui Heather Nauert, declarațiile liderului de la Casa Albă se înscriu în 'campania de presiune' dusă de SUA împotriva Phenianului. "Această campanie funcționează", a afirmat ea, precizând că Donald Trump și Rex Tillerson au avut o convorbire telefonică de o oră după declarațiile făcute marți de președintele american.

 

Ceea ce de fapt 'îngrijorează' sunt testele balistice și nucleare efectuate de Coreea de Nord în ultimele luni, a subliniat Nauert. 

TAGS : Trump SUA Coreea de Nord comunitate internationala Departamentul de Stat voce comuna
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1253
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22