Reacția lui Ciorbea după sesizarea PNL privind plafonarea indemnizației pentru copii

I.g. | 11.08.2017

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, vineri, că va analiza sesizarea Partidului Naţional Liberal cu privire la ordonanţele de urgenţă legate de şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru cerşterea copilului, precizând că va încerca să rezolve aspectele reclamate de liberali „cât mai repede şi cât şi mai constituţional, legal".

Pe aceeași temă

 

"În legătură cu memoriul depus astăzi, el se referă în esenţă, cât am reuşit să-l răsfoiesc în câteva secunde, la două ordonanţe de urgenţă, 54 şi 55 de anul acesta, (...) atacate pe mai multe motive, şi anume se invocă faptul că nu ar fi fost convocate în mod legal şi constituţional cele două Camere şi unele elemente extrinseci, respectiv lipsa urgenţei şi a cazurilor excepţionale care să justifice adoptarea unor OUG. Vom analiza toate aceste aspecte şi vom încerca să le rezolvăm cât mai repede şi cât mai constituţional, legal", a declarat Victor Ciorbea, citat de News.ro.

 

Partidul Naţional Liberal a depus, vineri, la Avocatul Poporului cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate în cazul ordonanţelor de urgenţă nr. 54/2017 şi nr. 55/2017, adoptate de Guvern în data de 4 august, privind şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

 

„Partidul Naţional Liberal a depus o sesizare către Avocatul Poporului pentru ordonanţa 54 care se referă la şcolile doctorale şi pentru ordonanţa 55, cea care se referă la plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt, domnul Liviu Dragnea aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt extrem de clare. Îngrijorătoare este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, faţă de lucruri simple, legi, regulamente şi Constituţie”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după ce a depus sesizarea. Liberalul a afirmat că cererea vizează procedura în care a fost sesizat Parlamentul, precizând că „nu s-a intrat pe fondul ordonanţelor”, mai arată sursa citată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22