Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministerul Educaţiei, verificări legate de concursul câștigat la ”Cuza” de fiul lui Toader
I.G. - - - -
2017-08-11
Actualitate Interna
1

Ministerul Educaţiei Naţionale verifică aspectele de legalitate privind organizarea concursului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, după informaţiile apărute recent în spaţiul public, conform cărora regulamentul de concurs pentru ocuparea unui poste de asistent la Facultatea de Drept ar fi fost modificat cu o lună înainte ca postul să fie cştigat de fiul ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

 

"Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de informaţiile apărute recent în spaţiul public şi va verifica modul în care a fost organizat şi s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi", anunţă ministerul fără a-l nominaliza pe Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei.

 

Instituţia se limitează la a spune că acţiunea de control "vizează ocuparea postului de asistent universitar(perioadă determinată), poziţia 71, disciplina Drept civil. Partea generală. Persoanele, scos la concurs de Facultatea de Drept în semestrul al II-lea al anului universitar 2016-2017". Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil. În replică, Ministrul Justiţiei a calificat drept "tendenţioase" afirmaţiile pe acest subiect şi a afirmat că prin modificarea regulamentului de concurs "a fost introdus un filtru suplimentar pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare". 

 

La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele". Pe 30 martie, Senatul Universităţii Al.I. Cuza a modificat un articol din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice, fiind eliminată prevederea ca la Facultatea de Drept la postul de asistent universitar să fie necesar doar titlul de doctor în Drept Civil. Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post.

 

Alexandru Toader s-a putut înscrie în competiţie întrucât tatăl său s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii ieşene, pe perioada cât ocupă funcţia de ministru al Justiţiei. Regulamentul universităţii nu permite angajarea în instituţie pe un post didactic a persoanelor cu grade de rudenie I-IV cu membrii din universitate care deţin funcţii de conducere, scrie News.ro. Până la aprilie 2017, Ionuţ Alexandru Toader a fost profesor la o universitate privată din Iaşi, el fiind, totodată, şi notar.

 

Potrivit 7est.ro, conducerea universităţii ieşene a explicat că schimbarea regulilor cu puţin înainte ca postul să fie scos la concurs a fost decisă de Senatul universităţii la propunerea Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al instituţiei. Alexandru Toader a precizat pentru publicaţia ieşeană că a îndeplinit toate condiţiile şi că regulamentele pot fi oricând modificate.

TAGS : toader pop ministerul educatiei ministerul justitiei universitatea cuza
Comentarii
nic 2017-08-12
Daca "genunche "verifica, e clar, beizadeaua lui toader e curat la lacrima, nici legi nu au fost schimbate pt ca el sa ocupe postul nici ceilalti doritori nu au fost "sfatuiti" sa nu participe!!!! Baiii, ministrule de justitie, nu-ti plesneste obrazul de rusine sa minti ca acel concurs a fost legal??? M...ma voastra de jeguri corupte!!!!! Ati pus tara pe butuci, tineretul si oamennii capabili nu mai au nicio sansa sa traiasca intr-o tara in care competitia este punctul de plecare pt o viata normala.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1856
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22