Reacția ministrului Justiţiei după reţinerea lui Puiu Popoviciu: ”Apreciez că s-a predat”

I.g. | 14.08.2017

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declarat luni, la Digi24, că apreciază faptul că omul de afaceri Puiu Popoviciu, reţinut luni, la Londra, s-a predat, pentru că aceasta înseamnă că nu va contesta măsura decisă în cazul său. Toader a precizat că, în momentul în care va fi strânsă toată documentaţia pentru aducerea în ţară a omului de afaceri, vor începe procedurile legale.

Pe aceeași temă

 

Întrebat cum apreciază că omul de afaceri s-a predat, Tudorel Toader a răspuns: "E o chestiune personală. Nu pot să fac astfel de aprecieri, dar pentru bunul mers al justiţiei, apreciez ca fapt bun. (...) Atunci când te predai nu mai conteşti măsura. În cazul Ghiţă a fost invers. A fost identificat, reţinut, după care a contestat". Ministrul a menţionat că în momentul în care autorităţile române vor avea toată documentaţia, vo fi demarate procedurile legale pentru aducerea în ţară a lui Popoviciu.

 

Conform lui Toader, adunarea documentelor şi trimiterea acestora la Londra durează foarte şuţin din punctul de vedere al MJ. "Dar acest termen începe să curgă din momentul în care vom avea întreaga documentaţie, lucru care nu depinde de noi”, a ţinut să sublinieze el. Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în urmă cu aproape două săptămâni, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" şi reţinut luni la Londra, s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri.

 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut luni la Londra, anunţă Poliţia Română. "Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reţinut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI - Biroul Sirene", precizează IGPR. În prezent, se derulează procedura legală în astfel de situaţii. Poliţia Română a informat Curtea de Apel Bucureşti şi Ministerul Justiţiei, instituţii abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză.

 
Puiu Popoviciu a fost dat dispărut chiar în ziua condamnării lui definitive, în 2 august 2017, în dosarul ”Ferma Băneasa”, după ce oamenii legii au constatat că acesta nu poate fi găsit pentru a-și ispăși pedeapsa. Ultimele informații legate de Popoviciu arătau că, în iunie, acesta ar fi părăsit România și ar fi plecat la Londra.  Popoviciu a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele său.

 
Poliţia Capitalei a primit, în seara condamnării omului de afaceri, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă de la Biroul Urmăriri al Poliţiei, pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar. Întrucât nu a fost găsit la locuinţa din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat iniţial în urmărire naţională.


 
Puiu Popoviciu s-a prezentat la Poliţia din Londra cu un avocat după ce a fost citat la adresa indicată de poliţiştii români


 
Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în urmă cu aproape două săptămâni, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa" şi reţinut luni la Londra, s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri. Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii români l-au localizat la Londra pe omul de afaceri Puiu Popoviciu şi au furnizat informaţiile respective colegilor londonezi, care i-au trimis acestuia o citaţie la adresa furnizată de către Poliţia Română.


 
Luni dimineaţă, Puiu Popoviciu s-a prezentat la London Metropolitan Police, împreună cu un avocat, fiind reţinut de către poliţişti, au mai precizat sursele citate. Anterior, Poliţia Română a informat că Puiu Popoviciu a fost reţinut la Londra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22