Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iranul construieste o fabrică de rachete în Siria (televiziune israeliană)
Dora Vulcan - - - -
2017-08-16
International
1

Un post de televiziune israelian a difuzat marți un reportaj prezentând, în opinia sa, o fabrică aflată în construcție în nord-estul Siriei unde Iranul intenționează să producă rachete cu rază lungă de acțiune, transmite Reuters.

 

 

 

 

Arutz 2 (Canalul 2) a arătat imagini luate, potrivit comentariilor sale, de un satelit israelian la situl în chestiune, situat în apropiere de Baniyas, pe coasta mediteraneană, între Latakia și Tartus. Autorii reportajului au subliniat că structurile văzute la acest sit par foarte asemănătoare cu cele ale unei fabrici de producere a rachetelor de lângă Teheran, scrie Agerpres.

 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-a exprimat îngrijorarea săptămâna trecută în legătură cu prezența sporită a Iranului în Siria, odată cu retragerea jihadiștilor din gruparea Stat Islamic. El a reamintit că Israelul va face "totul pentru a-și asigura securitatea".

 

Iranul susține că programul său de dezvoltare a rachetelor nu încalcă rezoluția ONU care îi interzice să pună la punct timp de opt ani rachete balistice ce ar putea să transporte o încărcătură nucleară.

 

TAGS : siria iran fabrica rachete
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-08-17
Israelul ar face bine sa ia masuri ferme pentru lichidarea urgenta a acestei afaceri militare iraniene din Siria, care ameninta intreaga zona.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1952
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22