Iranul construieste o fabrică de rachete în Siria (televiziune israeliană)

Dora Vulcan | 16.08.2017

Un post de televiziune israelian a difuzat marți un reportaj prezentând, în opinia sa, o fabrică aflată în construcție în nord-estul Siriei unde Iranul intenționează să producă rachete cu rază lungă de acțiune, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Arutz 2 (Canalul 2) a arătat imagini luate, potrivit comentariilor sale, de un satelit israelian la situl în chestiune, situat în apropiere de Baniyas, pe coasta mediteraneană, între Latakia și Tartus. Autorii reportajului au subliniat că structurile văzute la acest sit par foarte asemănătoare cu cele ale unei fabrici de producere a rachetelor de lângă Teheran, scrie Agerpres.

 

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-a exprimat îngrijorarea săptămâna trecută în legătură cu prezența sporită a Iranului în Siria, odată cu retragerea jihadiștilor din gruparea Stat Islamic. El a reamintit că Israelul va face "totul pentru a-și asigura securitatea".

 

Iranul susține că programul său de dezvoltare a rachetelor nu încalcă rezoluția ONU care îi interzice să pună la punct timp de opt ani rachete balistice ce ar putea să transporte o încărcătură nucleară.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22