Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Liviu Pop: elevii dintr-a V-a nu vor avea manuale 2 luni din cauza tehnocraților
Dora Vulcan - - - -
2017-08-18
Actualitate Interna
0

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, în debutul şedinţei Executivului, că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare.

 

 

 

Întrebat de premierul Tudose care e motivul acestei întârzieri, Mop a explicat că situaţia a fost generată de o dezinformare din Ministerului Educaţiei, lucru care se va soluţiona săptămâna viitoare „prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”. El a dat vina pentru întârziere pe guvernul tehnocrat. Pop uită, însă, că el însuși a susținut permanent că toți elevii, inclusiv cei de la clasa a V-a, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

 

”Va trebui să luăm nişte decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtaşi la neregulile din licitaţii. Mai pe româneşte, toate manualele cu excepţia clasei a V- a sunt deja în şcoli. La clasa a V-a, pentru primele două luni avem souţia de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în aşa fel încât, odată cu finalizarea contestaţiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului şcolar”, a spus Pop, citat de News.ro.

 

Premierul i-a cerut lui Liviu Pop să-i explice care sunt problemele legate de manualele pentru clasa aV-a.

 

„Ce e deosebit la manuale, au coperţile mai groase?”, a întrebat Tudose.

 

”Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele şcolare pentru clasa a V-a, Guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educaţiei, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a precizat Pop, afirmând că persoana responsabilă e „una cu demnitate”.

 

Adică, de vină este guvernul tehnocrat pentru că în martie nu a luat el decizia pentru că, de fapt, a fost dezinformat, lucru de care, desigur, tot guvernul tehnocrat trebuie să fie de vină. În ciuda faptului că a spus până în ultima clipă că manualele vor fi pe bănci când va începe școala.

 

Elevii vor avea manuale pe bănci în 11 septembrie, a spus Pop chiar săptămâna trecută, susţinând că nu este nevoie să demisioneze, pentru că elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestaţiilor depuse de edituri în urma licitaţiilor, vor avea la timp manualele.

 

  

TAGS : guvern liviu pop manuale clasa V-a tehnocrati vinovati
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
3846
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22