Crește vârsta pentru intrarea în magistratură. Toader:țara n-are nevoie doar de magistrați

Dora Vulcan | 23.08.2017

Tudorel Toader creșterea vârstei candidaților la Institutul National al Magistraturii. Dacă proiectul sau intra in vigoare, in magistratura nu va mai fi posibil sa apara judecatori si procurori mai tineri de 30 de ani.

Pe aceeași temă

 

 

Ţara n-are nevoie doar de procurori şi judecători ci şi de alte categorii juridice, își justifică inițiatorul propunerea prin care, în fapt, îndepăratează tinerii de magistratură, lăsând a se înțelege că nu sunt suficient de copți pentru această profesie. Uitând că pentru asta sunt filtrele de selecție, că sunt supuși unei formări cu, se presupune, cei mai buni specialiști din țară. Nu tinerețea, ci lipsa de pregătire, de voință în pregătirea profesională și ingerința toxică a politicului sunt cele care dăunează magistraturii.

 

 Declaratiile lui Tudorel Toader:

  • Admiterea la Institutul National al Magistraturii: In multe tari din lume, aceasta demnitate de magistrat, care decide in raport cu soarta unui om, presupune stiinta de carte pe de o parte, dar mai presupune in plus si o maturitate, o experienta de viata, o capacitate a magistratului de a intelege mecanismele vietii sociale. In multe tari nu se incredinteaza puterea judecatoreasca unui tanar de 24-25 de ani, cat are cand termina INM.
  • Eu sunt la catedra de 27 de ani. Am mers pe absolut toate treptele. Ca ministru rebuie sa ma pozitionez intre tinerii care aspira la statutul de magistrat, exigentele statului de drept si cetatean.
  • Prin urmare, propunem ca la INM candidatii sa aiba varsta minima de 30 de ani si o experienta in profesiile juridice de cel putin 5 ani. Avem foarte multe profesii juridice, tara nu are nevoie numai de procurori si judecatori, ci si de consilieri juridici, notari, avocati, executori judecatoresti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22