Cîţu (PNL): Rectificarea, negativă. Altfel, PSD foloseşte instituţiile în interes de partid

E.b. | 27.08.2017

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că viitoarea rectificare bugetară trebuie să fie negativă, având în vedere cheltuielile peste încasări ale statului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Iar, în opinia lui Cîţu, o eventuală rectificare bugetară ar necesita o comisie de anchetă în Parlament şi ar fi şi dovada că PSD foloseşte instituţii ale statului, precum ANAF şi INS, "în interes de partid".

 
 

Rectificare bugetara negativa in septembrie!!!

 

Executia bugetara pentru primele 6 luni arata venituri si cheltuieli sub cele programate. Deficitul bugetar de 3 ori mai mare decat cel pentru perioada similara din anul precedent, scrie Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

 

In aceste conditii rectificarea bugetara anuntata pentru septembrie TREBUIE sa fie negativa- reduceri de cheltuieli si de venituri!!!
Ce se intampla daca guvernul face o rectificare bugetara pozitiva? Simplu. Dragnea si PSD nu au cum sa se opuna unei comisii de ancheta pentru a se vedea cum s-a ajuns la rectificare pozitiva. Exista opinia Curtii de Conturi (care din punctul meu de vedere s-a antepronuntat, asa cum aratat in februarie) pentru rectificarea bugetara din 2016 care spune clar ca in aceste conditii rectificarea bugetara trebuie sa fie negativa!!!

 

O rectificarea bugetara pozitiva combinata cu refuzul lui Dragnea pentru o comisie de ancheta pe acest subiect reprezinta inca o dovada ca PSD foloseste institutiile statului, ANAF, Curtea de Conturi, INS, CNP, ASF, CCR, etc, in interes de partid si impotriva opozitiei politice, a sectorului privat si a cetetanilor care se opun agresiunii PSD impotriva Romaniei.

 

Executia bugetara de pana acum arata foarte clar de ce Dragnea si PSD sunt disperati sa faca rost de bani. De aici apare cresterea TVA in 2019 (era programata o scadere la 18%), furtul banilor destinati pilonului II de pensii si vor mai urma taxe pentru sistemul de asigurari si financiar-bancar in general.
Nu mai este un secret ca PSD+Dragnea vor introduce mai multe taxe si si accize. Banii destinati pilonului II de pensii nu le ajung. Ramane sa aflam doar cat de mari si cat de multe!

 

#romaniitrebuiesastie

 

P.S. In perioada 2010-2016 cheltuielile bugetare au explodat relativ la medie in trimestrul IV. PSD are programata o reducere de cheltuieli catre media programata. Eu zic ca este "bullshit"!!!, conchide Florin Cîţu.

 

*********************

 

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Neptun, referindu-se la rectificarea bugetară, că până pe 5 septembrie va exista proiecţia bugetului pe 2018, iar în jurul datei de 20 septembrie va fi gata rectificarea bugetară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22