Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


La inițiativa lui Pleșoianu, Comisia 2009 se plânge la președintele Iohannis de Maior
Dora Vulcan - - - -
2017-08-28
Actualitate Interna
1

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

 

 

 

 Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

 

 

 "La propunerea domnului Pleșoianu, colegii au votat să facem o informare către președintele României cu privire la faptul că răspunsurile date de domnul Maior nu au fost satisfăcătoare", a anunțat președintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, citată de Agerpres.

 

 

Ea spune că s-a abținut de la vot.

 

"Eu m-am abținut de la vot, acesta a fost votul membrilor comisiei, nu aștept nimic decât îl informez cu privire la faptul că domnul Maior, în calitate acum de ambasador, s-a prezentat la comisie și membrii comisiei care au votat se pare că nu au fost satisfăcuți de răspunsurile primite și consideră că nu e în regulă această atitudine a domnului Maior", a explicat Oana Florea.

 

Președintele comisiei parlamentare a adăugat că rămâne la latitudinea șefului statului ce decizie va lua, subliniind că membrii comisiei nu au competența de a cere sancționarea lui George Maior.

 

"Nu pot să judec. Și prin faptul că sunt jurist știu că în unele țări lumea s-a prevalat de dreptul la tăcere sau de dreptul de a nu te autoincrimina și în unele cazuri oamenii chiar nu au răspunsuri, de aceea m-am abținut de la vot. (...) Nu avem competențe să cerem sancționarea. Rolul meu de președinte este să supun la vot propunerile membrilor, ceea ce am și făcut. Aceștia au decis că este util un astfel de demers. Eu, personal, nu aștept nimic, nu pot decât să pun în aplicare ceea ce prin vot democratic membrii comisiei au decis", a arătat Oana Florea.

TAGS : parlament comisia 2009 liviu plesoianu george maior iohannis
Comentarii
dinu 2017-08-29
Si ce a realizat ? O sa-l cheme Presedintele din America si sa-l oblige sa raspunda la ineptiile unor Plesoianu sau Catanescu. Multa prostie !
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1345
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22