Prima sedinta CSM dupa vacanta: Zeci de pensionari si contestatiile lui Tulus si Iorga

I.m. | 30.08.2017

Pe ordinea de zi a plenului CSM, care se va intruni miercuri in sedinta dupa o vacanta de aproximativ doua luni, se afla cererile de pensionare a 45 de magistrati.

Pe aceeași temă

 

 

Printre cei care 45 de magistrati care solicita pensionarea se numara judecatorul Emanuel Albu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel care a decis definitiv, in 2011, ca omul de afaceri Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea sub pseudonimul "Felix", precum si judecatoarea Lidia Barac de la Curtea de Apel Timisoara, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in mandatul lui Catalin Predoiu, dar si un procuror de la DNA si un altul de la DIICOT, potrivit News.ro.

 

Alti doi judecatori, de la Curtea de Apel Brasov si de la Judecatoria Carei, cer reincadrarea pe functii dupa ce s-au pensionat, cu intentia de a cumula pensia de magistrat cu salariul, practica criticata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in ultima conferinta de presa privind modificarile legilor justitiei.

 

In aceeasi sedinta, plenul CSM va lua in discutie si propunerea directiei de specialitate privind contestatiile procurorilor Doru Tulus si Mihaiela Iorga fata de hotararea Sectiei pentru procurori a CSM, care a decis incetarea activitatii celor doi in cadrul DNA. Potrivit legii, plenul Consiliului Superior al Magistraturii solutioneaza contestatiile formulate de judecatori si procurori impotriva hotararilor pronuntate de sectiile CSM, cu exceptia celor date in materie disciplinara. In 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a avizat revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA Laura Codruta Kovesi, iar a doua zi Kovesi a semnat revocarea celor doi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22