Cascadorii râsului: Pleșoianu cere expulzarea ambasadorului SUA. Ce spun colegii săi

Dora Vulcan | 31.08.2017

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a cerut pe Facebook "expulzarea" ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, dupa ce ambasada a dat un comunicat dur, marti, fata de modificarile propuse la legile justitiei.

Pe aceeași temă

 

 

 "Date fiind ingerintele repetate in treburile interne ale tarii mele, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. Daca suntem cu adevarat un stat independent si suveran, daca ne respectam Constitutia si pe noi insine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador in activitatea parlamentara si guvernamentala, precum si in politica romaneasca in ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, asa cum nu e, in general, treaba niciunui ambasador cum anume hotaram noi sa ne construim propriul cadru legislativ!" scrie Plesoianu intr-o postare pe pagina sa.

 

El il acuza pe Klemm ca a "jignit" poporul roman" si ca are "tupeu inimaginabil".

 

"Daca ministrul de Externe si premierul nu iau imediat masurile care se impun, inseamna ca accepta tacit statutul de colonie administrata de peste ocean", incheie deputatul PSD.

 

Postarea lui Plesoianu la adresa lui Klemm a fost facuta in aceeasi zi in care ministrul PSD al Apararii, Adrian Țuțuianu, s-a aflat impreuna cu Klemm la Targoviste, unde ambasadorul a anuntat ca Tutuianu va face o vizita luna viitoare in SUA.

 

 

 

Ce spun colegii săi de partid: între stupefacție și refuzul de a comenta

 

 "Pur si simplu m-ati blocat. Este o declaratie pe care si-o asuma. Declaratiile publice sunt libere, o sa discutam probabil vineri sambata la intalnirea grupului parlamentar dinainte de inceperea sesiunii. Va promit ca acest subiect va fi pe ordinea de zi. Eu sunt un om mai echilibrat putin, nu sunt asa impulsiv in raspunsuri. Va promit ca discutam si o sa il intrebam de ce a facut aceasta declaratie" a declarat Munteanu, pentru Hotnews.ro. 

 

Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor si fost ministru al Justitiei: ”Nu comentez eu, ce sa comentez. E dreptul lui. Nu ii urmaresc Facebook-ul. Nu stiu ce a avut in cap. Cum ar fi sa comentez toate declaratiile?"

 

 

Deputatul PSD Oana Florea, presedintele comsiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, unde este colega cu Plesoianu, a raspuns doar intr-un SMS: "Este opinia dumnealui. Nu comentez."

 

Senatorul PSD Titus Corlatean, fost ministru de externe: "Cand o sa am timp va raspund." Nu a mai făcut-o.

 

Purtatorul de cuvant al PSD Adrian Dobre a invocat faptul că este în concediu pana pe 1 septembrie.

 

Deputatul Petre Florin Manole: "Eu nu cred ca Romania este colonie in niciun sens, cred ca Liviu Plesioanu exagereaza in aceasta speta. Este dreptul lui, este o declaratie politica". Acesta s-a referit in continuare si la fondul problemei - modificarile anuntate de ministrul Tudorel Toader. "Poate ar fi fost mai potrivit pentru orice om care are vreo opinie, reprezntant al unei institutii sau unei ambasade sa isi exprime opinia pe textul care ajunge in parlament." "Faptul ca nu sunt de acord cu el nu inseamna decat atat - ca nu sunt de acord cu el" a mai spus deputatul.

 

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22