Tudose, comparat cu Viktor Orban; Die Presse: Guvernul roman seamana cu cel polonez

E.b. | 31.08.2017

Prim-ministul Mihai Tudose este comparat de o publicatie maghiara cu omologul sau de la Budapesta, Viktor Orban, in timp ce o publicatie germana compara Guvernul roman cu cel controversat al Poloniei.

Pe aceeași temă

 

"Una dintre cele mai dure masuri ale lui Orban este copiata de romani", titreaza Napi Gazdasag, facand referire la intentia de a nationaliza Pilonul II de pensii, conform ziare.com.

 

De asemenea, sursa citata il mai compara pe Mihai  Tudose cu Viktor  Orban si in ce priveste criticile aduse bancilor, referitor la faptul ca acestea nu fac profit.

 

Pe de lata parte, publicatia germana Die Presse titreaza ca "Romania este pe urmele Poloniei", in ce priveste modificarile pregatite Legilor Justitiei. Sursa citata aminteste despre protestele de strada care au avut loc din cauza acestor modificari anuntate de ministrul Tudorel Toader si noteaza ca Guvernul roman se alatura cursului iliberal pe care Polonia s-a aruncat sub conducerea partidului national-populist "Lege si Justitie".

 

Die Presse trece in revista si reactia presedintelui Klaus Iohannis, mentionand ca "nu este surprinzator ca presedintele Iohannis a privit propunerea de reforma ca un 'atac asupra statului de drept, independentei si bunei functionari a Justitiei, precum si impotriva luptei anticoruptie'".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22