Putin critică politica SUA de a pune presiune pe Phenian: este greșită și inutilă

Dora Vulcan | 01.09.2017

Presedintele rus Vladimir Putin s-a pronuntat in criza nord-coreeana, avertizand Statele Unite si celelalte parti implicate sa nu se indrepte "spre o fundatura" si cerand discutii pentru rezolvarea problemei, relateaza CNN, citata de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Rusia considera ca politica de a pune presiune pe Phenian pentru a-si opri programul de rachete nucleare este gresita si inutila", a spus Putin intr-un articol publicat joi de Kremlin, inainte de summitul BRIC (Brazilia, Rusia, India, China), ce va avea loc la Xiamen, in China.

 

"Problemele regiunii ar trebui rezolvate prin dialog direct al tuturor partilor implicate, fara preconditii. Provocarile, presiunea si retorica militarist si insultatoare reprezinta o fundatura", a atras atentia presedintele rus.

 

Comentariile sale au fost publicate la cateva ore dupa ce Statele Unite si Coreea de Sud au desfasurat un exercitiu ce simuleaza un raid de bombardament in Peninsula Coreea, denuntat de Phenian drept un "act pripit".

 

Rusia a fost unul dintre participantii la negocierile in sase care au avut loc la mijlocul anilor 2000, intr-o tentativa de a convinge tara comunista sa renunte la programul sau nuclear.

 

In articolul publicat, liderul de la Kremlin avertizeaza ca situatia din Peninsula Coreea este "in pragul unui conflict la scara extinsa".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22