Hurezeanu spune, indirect, că Dragnea se supară pe ambasadori ca măgarul pe sat VIDEO

E.b. | 01.09.2017

„Cine se supără pe ambasadorul american sau francez, sau german că, din când în când atrage atenția, cred că exagerează”, a declarat la Digi24 ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declarațiile sale vin după ce  Liviu Dragnea, președintele PSD, s-a declarat îngrijorat că „nişte ambasadori în România îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe o dezbatere”.

 

„Și președintele României a cerut reprezentarea intereselor statului de drept - nu mai țin minte dacă era vorba de interesele statului nostru sau de cele ale statului acreditar – în posturile din străinătate. Deci statul de drept nu este numai apanajul societății civile, al lui #rezist, al politicienilor de la putere, din opoziție. Este și al ambasadorilor. Deci cine se supără pe ambasadorul american sau francez, sau german că, din când în când atrage atenția, cred că exagerează. Cred că exagerează”, a declarat Emil Hurezeanu, la Digi24.

 

„Și noi putem cere asta. Putem și repara sau rectifica o imagine deformată. Demonstrațiile din ianuarie (din București și din marile orașe, n.r.) au început cu un ecou destul de prost, foarte prost în Germania și cred că și în alte țări, pentru ca apoi să se transforme în fenomene entuziasmante de manifestări pro-europene”, a adăugat ambasadorul.

 

 

După ce ambasadele din România s-au arătat îngrijorate de schimbările avansate pentru sistemul judiciar, pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl încearcă acelaşi sentiment. Motivul e însă diferit. Spune liderul social-democrat că în România „există ambasadori care îşi permit să le interzică parlamentarilor şi dreptul de a începe dezbaterea proiectului de modificare a legilor justiţiei”.

 

Și eu sunt îngrijorat când văd nişte ambasadori în România care îşi permit să ne interzică şi dreptul de a începe o dezbatere, urmează să ni se interzică dreptul de a gândi. Sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să certe judecătorii, mă interesează să văd ce spun asociaţiile magistraţilor şi UNJR şi am văzut că acolo există o susţinere pentru acele prevederi. Sigur că în final decizia va fi luată în Parlament, după dezbatere, cumpănire serioasă, nu pentru a subjuga ideea de justiție în România”, a spus Liviu Dragnea. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22