Dragnea și Tăriceanu dau drept exemplu UNJR ca să sprijine criticata «reformă» a Justiţiei

E.b. | 02.09.2017

Sâmbătă, la Mamaia, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut discursuri identice legate de UNJR, organizația profesională a judecătorilor condusă Dana Gârbovan.

Pe aceeași temă

 

Am văzut o serie de comentarii. Unele mai pătimaşe ca altele, mai politice. În schimb, am văzut o serie de observaţii, o analiză făcută de UNJR, pe puncte. Putem să discutăm. Cred că aşa trebuie dusă o dezbatere, care în final să aducă restabilirea democraţiei, a normelor fundamentate ale statului de drept, care înseamnă independenţa justiţiei, respectarea votului şi renunţarea la acest sistem paralel care reacţioneaza violent de teama că îşi va pierde influenţa. Numirile în acest moment sunt politizate şi vrem să le scoatem de sub factorul politic. Trebuie să respectăm principiul independenţei şi separaţiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este parlamentul, justiţia aplică legile. Nu pot face procurorii legile. Nu înseamnă că nu ţinem cont de discuţii şi sugestii, dar parlamentul este structura care legiferează, a declarat Călin PopescuTăriceanu, liderul ALDE.

 

 

Aproape identic a fost și discursul lui Dragnea. Numai că el, în plus, i-a lăudat pe judecătorii care, în frunte cu președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, ar împiedicat „puciul din CSM împotriva conducerii Inspecției Judiciare”. 


Și Liviu Dragnea tot la UNJR s-a raportat pentru a da un exemplu despre oamenii din sistemul judiciar care „sprijină reforma lui Toader”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22