Ponta, atac frontal la Dragnea: L-a comparat cu Chavez şi cu Escobar, traficantul de narcotice

E.b. | 03.09.2017

Victor Ponta, fost lider al PSD, l-a criticat dur pe Liviu Dragnea, actualului şef al PSD, în cadrul conferinţei de presă pe care a ţinut-o după lansarea partidului ProRomânia. Ponta şi-a anunţat duminică înscrierea în partidul Pro România, condus de Daniel Constantin.

Pe aceeași temă

  

 

"Pot sa imi dau doctoratul in cei cu mustata. Le tremura mustata cand mint.", a susţinut Victor Ponta în cadrul conferinţei de presă.

 

 "Sigur ca ma deranjeaza sau m-a deranjat povestea cu Ponta care a tradat PSD. Campania s-a facut cu fata mea, ca daca se facea cu a lui Dragnea, se mai pierdeau voturi", a mai spus Ponta.

 

"Eu am tot tras de PSD, si domnul Nastase, si domnul Geoana spre un partid modern. Domnul Dragnea l-a dus la cum era PDSR: o chestie populista in care ii pacalim doar pe ai nosti, facem dusmani din altii. Acum ne luptam cu bancile. Si Hugo Chavez s-a luptat cu bancile. (...) Haideti sa va spun un lucru care ar putea sa ii supere pe suporterii domnului Dragnea:

 

„Domnul Dragnea se lupta cu sistemul”. Domnul Dragnea in tot, negociaza pentru el. PSD e o chestie pe persoana fizica. (...) Nu ma veti vedea inapoi in PSD cat timp e domnul Dragnea. (...) Domnul Dragnea e un fel de Pablo Escobar. In lupta cu bancile e un fel de Hugo Chavez. Nu poate sa isi ia un model mai european?", a spus Ponta conform stiripesurse.ro.

 

Pablo Emilio Escobar Gaviria (n. 1 decembrie 1949 – d. 2 decembrie 1993) a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA. Supranumit „Regele Cocainei ”, el a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990) și aproximativ 100 de miliarde de dolari dacă sunt incluși și banii ascunși prin diverse locuri din Columbia. (n.n).

 

 

 

 

*******************

 

Fostul prim-ministru şi şef al PSD Victor Ponta şi-a anunţat duminică înscrierea în partidul Pro România, condus de Daniel Constantin, atacând dur actuala conducere a PSD şi pe Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că a confiscat partidul, dat criticând şi partidele de opoziţie, despre care a spus că nu fac nimic. Ponta a menţionat că nu vrea să rupă PSD, partidul în care a crescut, dar a spus că este sunat de oameni de acolo care i-au promis că o să fie alăruri de el.

 

”Ne-am mai sfătuit şi cu alţi oameni despre ce înseamnă un start-up party într-o Românie care se schimbă, ce înseamnă o mişcare politică modernă în care să nu mai vedeţi, eu unul nu mai vreau după 16 ani, nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului. Vrem pur şi simplu să oferim ceea ce nu există în acest moment pe scena politică şi publică românească, o scenă publică pe care se află oameni care au votat PSD-ALDE anul trecut şi care sunt foarte dezamăgiţi pentru că una au votat şi alta au primit. Eu sunt printre ei şi cei doi aici prezenţi alături de mine”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă la sediul Pro România, alături de Daniel Constantin şi de Sorin Câmpeanu.

 

Cel mai criticat om politic de către fostul premier a fost chiar Liviu Dragnea, fostul său prieten de odinioară.

 

”Singurul partid în care eu am acţionat, PSD, confiscat de o persoană şi de un grup care foloseşte PSD şi voturile oamenilor pentru interese strict personale şi interese meschine, dincolo de faptul că sunt personale (…) Sistemul ăsta cu care a fost condus Teleromanul ani de zile şi e condusă România - dăm funcţii la toată lumea şi cine nu vrea funcţie îl ameninţăm că îi tăiem banii, că-i tăiem finanţările, că-i tăiem curentul. Cel puţin la cei trei de faţă s-a încercat şi nu merge, n-are ce funcţii să ne dea, n-are cu ce să ne ameninţe”, a mai spus Victor Ponta.

 

Fostul şef al PSD a susţinut că a primit foarte multe oferte de la Liviu Dragnea, dar că nu are încredere în ele. El a mai spus că nu intenţionează să rupă PSD pentru a aduce oameni în noul partid în care s-a înscris.

 

”Nu mi-am propus absolut deloc, nici eu, nici cei doi colegi ai mei, nici să rup PSD – n-am sunat niciun coleg din PSD. Mai sunt sunat de alţi colegi din PSD, dar eu nu-i sun, nu vreau să rup PSD. Acolo am crescut politic şi faptul că acum e confiscat de o persoană şi de un grup până la urmă sper să se elibereze şi ei înainte de a fi prea târziu (…) Ne sună foarte mulţi oameni care au activat şi activează în PSD şi ALDE şi care n-au făcut politică şi care ne spun că, dacă într-adevăr facem ceea ce ne-am propus, o să fie alături de noi şi ăsta-i lucrul cel mai important”, a susţinut Ponta, conform News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22