Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudose, convocat la Parlament de PNL ca să dea explicaţii despre situaţia economică
Dora Vulcan - - - -
2017-09-04
Actualitate Interna
3

Premierul Tudose va fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, pentru a da explicaţii cu privire la situaţia economică, după o solicitare în acest sens făcută de liberali. Tema dezbaterii politice la care va participa şeful Executivului este: „Atacul Guvernului Tudose la adresa economiei româneşti”.

 

 

 

Vineri, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, liderul deputaților liberali Raluca Turcan a anunţat că premierul Mihai Tudose va veni luni în Parlament pentru a prezenta starea exactă a economiei, a investiţiilor şi execuţiei bugetare pentru fiecare minister şi, de asemenea, de unde intenţionează să ia Guvernul bani pentru viitor „pentru că toate cheltuielile angajate nu pot fi acoperite”.

 

„Premierul Mihai Tudose va veni în plenul Camerei Deputaţilor la Ora prim-ministrului pentru a oferi răspunsuri cu privire la starea economiei româneşti. Există foarte multe semne de îngrijorare generate de o serie de dezbateri şi informaţii apărute în spaţiul public, unele dintre ele lansate chiar de premierul Tudose care par că vor conduce România într-o criză similară celei din 2008-2009”, a anunțat Raluca Turcan.

 

Ea spue că România este într-o situați în care trebuie explicată de la vârful Guvernului, pentru că există creştere economică, însă, în acelaşi timp, România are un deficit în creştere şi încasări tot mai slabe la bugetul statului.

 

Avem investiţii aproape zero, fonduri europene aproape zero şi cheltuieli care trebuie să fie suportate din ceva. Din nefericire, lucrurile se fracturează, pentru că nu poţi să ai şi creştere economică, dar şi cheltuieli în creştere. Undeva se pierd bani şi aceşti bani trebuie găsiţi şi probabil trebuie justificaţi de către cei care conduc în momentul de faţă România”, a spus Turcan.

 

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat încă de lunea trecută că partidul pe care îl conduce îl va convoca pe prim-ministrul Mihai Tudose în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la ”situaţia economică dezastruoasă”, adăugând că liberalii vor utiliza toate căile parlamentare pentru a opri activitatea unor miniştri.

 

”La prima întrunire, în care noi ca PNL putem la ”Ora Guvernului” să convocăm la Parlament oficiali guvernamentali, îl vom convoca pe premierul Tudose pentru a da seamă pentru situaţia economică dezastruoasă, pentru situaţia bugetară, pentru ameninţările pe care le aruncă în fiecare zi asupra firmelor şi asupra mediului economic activ şi mai ales să dea seamă pentru declaraţiile inepte pe care le-a făcut şi apropo de bănci şi Pilonul II de pensii şi în general referitoare la diferitele chestiuni de natură economică, fiscală şi bugetară”, a spus Orban la sfârșitul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

TAGS : parlament pnl tudose explicatii situatia economica
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
?????? 2017-09-04
Cum ați comenta totuși despre faptul că legea pensiilor stabilește niște vârste "minime" de pensionare, "excepțiile" necesitând a fi motivate ?
?????? 2017-09-04
Considerați că domnu' Mihai Tudose se consideră dumnealui oarecum "haiduc" ? Dumnealui se împrumută la "Terente bancherul" pentru a da pensii "cu prioritate" la bugetari mai "grăbiți" la "pensionare" ?
?????? 2017-09-04
Ce opinie aveți despre inițiativele economice și de finanțare a guvernrii ale guvernării "Terente" Tudose ?
Considerați că ăsta de este primul ministru ,de se împrumută la "Terente bancherul", și-a propus să realizeze "promisiunile electorale ale partidului", după care să vă lase în "relații contractuale" cu "Terente bancherul" ?
Total 3 comments.
1066
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22