Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, află astăzi dacă va fi eliberat condiţionat

Dora Vulcan | 04.09.2017

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, află luni dacă va fi pus în libertate. Tribunalul Constanţa urmează să judece, începând cu ora 9.00, contestaţia depusă de DNA împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Magistraţii Judecătoriei Medgidia au decis pe 9 iulie că Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, poate fi eliberat condiţionat, dar hotărârea instanţei nu a fost definitivă.

 

Decizia a fost contestată de DNA în termenul prevăzut, de trei zile, la Tribunalul Constanţa.

 

Tribunalul Constanţa a stabilit pentru data de 4 septembrie judecarea contestaţiei.

 

Aceasta a fost cea de-a treia solicitare de punere în libertate a lui Mircea Băsescu, admisă de Judecătoria Medgidia, după cele de la sfârşitul anului trecut, respectiv, la începutul acestui an.

 

Nici atunci hotărârile nu au fost definitive, contestaţiile DNA fiind admise, ulterior, de Tribunalul Constanţa, astfel că fratele fostului preşedinte al României a rămas în închisoare.

 

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată - are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

 

Tribunalul Constanţa, în motivarea pe care a dat-o atunci când a admis contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, şi-a motivat decizia susţinând că acesta nu a putut dovedi că pedeapsa aplicată de patru ani de închisoare şi-a atins scopul preventiv, în condiţiile în care şapte luni din pedeapsa executată le-a petrecut în arest la domiciliu.

 

În prezent, Mircea Băsescu îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul de la Poarta Alba.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22