Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ponta: Căsătorii între persoane de același sex se petrec zilnic, dar Dragnea vrea măsuri
E.B. - - - -
2017-09-04
Actualitate Interna
0

Fostul premier Victor Ponta afirmă că referendumul de modificare a Constituției pe tema redefinirii familiei ca fiind formată dintre un bărbat și o femeie, pe care social-democrații vor să îl organizeze în această toamnă, este "o formă de populism ieftin".

 

Ponta susţine că referendumul  nu rezolvă niciuna dintre problemele pe care le are România.

 

"Nu cred că asta era problema României. Cred că e o majoritate covârșitoare care e pentru familie tradițională, dar nu mi s-a părut că din cauza asta nu se pot face autostrăzi sau nu se pot face școli sau nu avem noi bani la buget. Subiecte false, populiste, care merg mână în mână cu ideea unei prese care e destul de limitată la chestiunile astea populiste, dar care pe termen mediu și lung nu ne aduc niciun beneficiu. Dimpotrivă, ne aduc doar probleme pe care nu trebuia să le avem", a declarat Victor Ponta la RFI.

 

Fostul lider al PSD consideră că politicienii nu sunt cei mai în măsură să dea lecții de moralitate poporului român.

 

"Este o formă doar de populism ieftin. Vă întreb: este în acest moment în România o problemă pe această temă? Se întâmplau zi de zi căsătorii între persoane de același sex și simte nevoia domnul Dragnea să ia măsuri? Plus că acum vin din interiorul politicii, din păcate, și al conducerii PSD. Nu cred, nici Liviu Dragnea, nici alții, nici eu nu suntem cei care să dăm lecții de moralitate poporului român. Știți cum se spune: uită-te întâi în ochiul tău și după aceea în al altora. Dar e un subiect care nu ne rezolvă niciuna dintre probleme, ne creează așa o impresie falsă și de a doua zi, după referendum, o să fie mai mulți bani de salarii și pensii? Nu cred", adăugă Ponta.

 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunțat sâmbătă, la Mamaia, că există intenția ca în această toamnă să fie organizat referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei.

 

Legea referendumului se află printre prioritățile legislative ale parlamentarilor PSD. 

 

TAGS : ponta dragnea referendum casatori homosexuali constitutie modificare
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1215
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22