Donații de milioane din Kuweit pentru o moschee din Olanda care promovează discursul radical

E.b. | 05.09.2017

Optsprezece organizații islamice din Olanda au primit donații de 10 milioane de euro din partea unor organizații caritabile din Kuweit între anii 2007 și 2015.

Pe aceeași temă

 

 

Informaţi a fost difuzată marți de cotidianului olandez NRC, preluat de portalul de știri dutchnews.nl, conform Agerpres.

 

Cifra provine dintr-un document confidențial privind donațiile externe furnizat de autoritățile kuweitiene Ministerului olandez de Externe, potrivit surselor citate de cotidian.

 

Acesta precizează că este pentru prima dată când un stat din regiunea Golfului Persic pune la dispoziția statului olandez informații despre astfel de donații.

 

Unul din beneficiarii donațiilor a fost moscheea salafistă Al Fitrah din Utrecht, care face obiectul unei anchete a autorităților olandeze pentru promovarea unui discurs radical.

 

Conform documentului, moscheea a primit finanțare din partea Societății pentru Renașterea Moștenirii Islamice, plasată de SUA și de ONU pe lista organizațiilor care finanțează terorismul.

 

Al Fitrah a primit în 2012 bani de la respectiva societate pentru construirea unei noi moschei, deși anul trecut a negat acest lucru, indică sursa citată.

 

Documentul face referire doar la donațiile acordate de organizații caritabile, nu și de persoane fizice.

 

Unele organizații moderate au beneficiat de asemenea de fonduri suplimentare pentru diferite scopuri, cum ar fi distribuirea de exemplare ale Coranului și construirea de noi moschei, mai indică documentul citat. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22