Marea Britanie: fără libera circulație a muncitorilor dar cu pașaport pentru cetățenii UE

Dora Vulcan | 06.09.2017

Marea Britanie vrea să stopeze libera circulație a forței de muncă după ieșirea sa efectivă din UE și să limiteze migrația europenilor necalificați, arata un document de lucru al Guvernului britanic de 82 de pagini, publicat de cotidianul The Guardian.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "Pentru a fi considerata un avantaj pentru intreaga tara, imigratia nu ar trebui sa fie numai in beneficiul migrantilor, ci sa fie profitabila din punct de vedere financiar locuitorilor tarii", se arata in documentul de 82 de pagini redactat in luna august de Ministerul de Interne de la Londra, scrie The Guardian.

 

In document sunt propuse o serie de masuri menite sa reduca sosirea in Marea Britanie a migrantilor europeni slab calificati, dupa Brexit. Migrantii slab calificati ar urma sa primeasca permise de sejur in Marea Britanie cu o durata de maximum doi ani, iar cei inalt calificati de trei pana la cinci ani. Preferați vor fi  "muncitorii rezidenti" . 

 

 

 

Reîntregirea familiei, limitată și ea drastic

 

Potrivit documentului elaborat de Ministerul britanic de Interne, Londra ar urma sa limiteze drastic dreptul cetatenilor europeni la reintregirea familiei pe teritoriul sau si sa reintroduca obligatia prezentarii unui pasaport la intrarea in tara pentru cetatenii europeni, in locul cartii de identitate, cum este in prezent, scrie tot The Guardian. Propunerile ar urma sa fie "supuse negocierii cu UE" si a intre in vigoare dupa o perioada de tranzitie de doi ani.

 

În Marea Britanie trăiesc în prezent 3,2 milioane de cetățeni europeni iar în Uniunea Europeană sunt circa un milion de cetățeni britanici. Mulți dintre ei au anunțat că intenționează să renunțe la cetățenia britanică pentru a nu pierde drepturile aferente apartenenței la UE după ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22