Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea vrea să sesizeze CCR. Motivul: procurorii ar fi blocat comisia parlamentară
E.B. - - - -
2017-09-06
Actualitate Interna
0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că va discuta cu şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, posibilitatea sesizării CCR pe tema unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

 

Chestiunea este că, în opinia lui Dragnea, procurorii ar fi blocat accesul Comisiei privind alegerile la date care ar fi ajutat la soluţionarea anchetei.

 

"Este importantă noţiunea, că discutăm de un raport parţial, că practic acţiunea comisiei a fost blocată, dacă discutăm procedural este suspendată, pentru faptul că nu au venit cei care trebuiau să vină, că nu au primit de la Procurorul General ce au solicitat. Nu puteau merge până la capăt. O să adoptăm o hotărâre în Parlament (...), o să vorbesc astăzi cu dl. Tăriceanu să ne sfătuim, că trebuie să dăm curs solicitării Comisiei de a sesiza CCR cu privire la un conflict de natură constituţională", a spus Dragnea, întrebat despre raportul Comisiei.

 

*****************

Raportul preliminar al Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009 susţine că preşedintele de atunci, Traian Băsescu, şi Guvernul PD, în frunte cu Emil Boc, au favorizat fraudarea alegerilor, diferenţa dintre candidaţi fiind atât de mică încât acţiunile lor au influenţat rezultatul scrutinului, iar SRI şi DNA au favorizat ascunderea faptelor. Printre acuzaţiile aduse Executivului Boc este că a convocat o şedinţă de Guvern pentru a schimba din funcţie şefi de instituţii. 

 

TAGS : Dragnea Tariceanu CCR conflict constitutional procurori comisie ancheta alegeri
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1040
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22