Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Persoane apropiate Statului Islamic infiltrate în două ambasade ale Franței
E.B. - - - -
2017-09-06
International
0

Mai multe persoane care lucrau în reprezentanțe diplomatice ale Franței la Londra și Doha aveau legături cu mișcări jihadiste.


 
 
Deyvăluirea a fost făcută de publicaţia Le Canard enchaîné, citată de Le Point în ediția online, conform Agerpres.

 

Serviciile de informații au reperat printre angajații locali ai ambasadelor Franței în Marea Britanie și Qatar mai multe persoane având legături cu mișcări jihadiste. Acești angajați locali au fost excluși din reprezentanțele respective.

 

La Doha, era vorba de agenți de securitate ai ambasadei care afișau o apropiere îngrijorătoare de mișcări pro-SI (Statul Islamic).

 

La Londra, și mai grav, era vorba de un intendent al acestui post diplomatic, recrutat pentru lucrări de mentenanță și cu acces la birouri sensibile, care avea o ''simpatie deplasată'' față de mai multe personalități calificate de serviciile secrete ca ''teroriști''.

 

Un funcționar al Ministerului de Externe francez a recunoscut, sub protecția anonimatului, că "există o adevărată problemă cu agenții locali" și că "poți da peste tot felul de tipi".

 

Ministerul de Externe a anunțat un plan de 67 de milioane de euro pentru întărirea securității ambasadelor Franței din întreaga lume.

 

"Au fost luate măsuri foarte solide (...) Schimburile cu serviciile locale de informații înainte de a angaja personal local au fost intensificate", a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului, Agnes Romatet-Espagne. 

TAGS : Franta terorism amabasade Stat Islamic personal jihadisti infiltrati
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
977
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22