Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kovesi:DNA nu e în conflict cu Inspecția Judiciară.Ancheta OUG 13 a fost pe deplin legală
Dora Vulcan - - - -
2017-09-07
Actualitate Interna
0

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a explicat, într-un interviu acordat Europa Fm, rațiunile pentru care a făcut plângerea la CSM împotriva Inspecției Judiciare, care vizează exclusiv chestiuni de natură procedurală, ceea ce nu presupune existența unui conflict cu structura în sine.

 

 

 

"Noi nu suntem in conflict cu Inspectia judiciara", a spus procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu la Europa Fm.

 

 "Pe o perioada de 6 saptamani, am stat la dispozitia Inspectiei si am furnizat absolut toate datele si informatiile pe care le-au cerut", a spus Kovesi. Ea a explicat căplangerea sa depusa la CSM vizeaza "chestiuni de procedura si de metodologie care trebuie lamurite inainte de prezentarea raportului". Ea a spus că și-a ”asumat ancheta in cazul OUG 13" si considera "in continuare ca nu s-a facut nimic nelegal, procurorii au respectat legea."

 

Sefa DNA a subliniat ca nu poate face mai multe comentarii decat dupa ce va fi scris raportul Inspectiei judiciare: "Oricum exista foarte multe discutii in spatiul public, noi ne dorim sa apara raportul, apoi vom face mai multe comentarii."

 

 

Kovesi și-a arătat nedumerirea față de degringolanda procedurală în care s-au aflat inspectorii, care au urmat o comunicare neuniformă, unul din motivele pentru care a sesizat CSM:

 

 

"Am citit zeci de astfel de rapoarte ale Inspectiei Judiciare in urma unor controale la parchete. Aici a fost ceva neobisnuit, o parte a echipei a decis sa ne prezinte concluziile verbal, o alta parte a decis sa ne prezinte in scris. Am facut o solicitare catre CSM pe chestiuni de procedura care trebuie lamurite inainte de prezentarea raportului. Este o solicitare care se refera la chestiuni de procedura si de metodologie, pentru a nu fi in situatia ca acest raport sa fie combatut pe vicii de procedura."

 

 

 

"Noi ne vom continua activitatea, vom continua sa facem dosare si asteptam concluziile acestei inspectii", a adaugat Kovesi.

 

 

Intrebata daca in sedinta DNA din care au ajuns in presa inregistrari audio a rostit propozitia "Eu mi-am asumat ancheta in cazul OUG 13", Laura Codruta Kovesi a raspuns ca "Da, da, asta am rostit-o (...) Nu am vorbit de decapat institutional, de anchetat prim-ministri. In acea sedinta am spus ca noi ne-am asumat acest lucru si tot ceea ce am facut a fost legal. Eu consider in continuare ca nu s-a facut nimic nelegal, procurorii au respectat legea."

 

 

Despre ancheta privind acea inregistrare, Kovesi spune ca "Este un dosar in curs. Sunt expresii pe care eu nu le-am folosit si care nu imi apartin, anumite pasaje au fost prelucrate. Acest lucru se poate dovedi foarte simplu."

 

 

Laura Codruta Kovesi a mai afirmat, in interviu, ca "In ultima perioada atacurile au crescut, modurile de hartuire a procurorilor DNA s-au diversificat, asta inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Faptul ca se pun la bataie sume mari de bani inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Ma refer la cazul Black Cube si la altele."

 

înregistrarea, aici

TAGS : dna kovesi interviu europa fm
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1011
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22