Hans Klemm: România nu ar trebui să faca pași înapoi de la progresele împotriva corupției

Dora Vulcan | 07.09.2017

"Romania nu ar trebui sa faca pasi inapoi de la progresele impresionante inregistrate in lupta impotriva coruptiei si a consolidarii statului de drept.Transparenta, stabilitatea si previzibilitatea sunt principii-cheie pentru un climat investitional atragator", a spus joi Hans Klemm, ambasadorul SUA.

Pe aceeași temă

 

 

Citatul integral: 

 

 "Romania nu ar trebui sa faca pasi inapoi de la progresele impresionante inregistrate in ultimii 10 ani in lupta impotriva coruptiei si a consolidarii statului de drept.Transparenta, stabilitatea si previzibilitatea sunt principii-cheie pentru un climat investitional atragator. Buna guvernare si statul de drept reprezinta fundamentul acestor principii-cheie si sunt criterii importante atunci cand investitorii iau in calcul posibilitatea de a stabili noi investitii sau de a le extinde pe cele existente. e in ultimii 10 ani in lupta impotriva coruptiei si in privinta respectarii statului de drept."

 

 

 

Ce a mai spus joi ambasadorul Klemm (cronologie Hotnews.ro)

 

 

  • Multe companii americane au facut investitii semnificative in Romania pentru ca vad un viitor luminos aici. Ca parte a angajamentului SUA de a adanci relatiile economice, in Romania va sosi cea mai mare misiune comerciala condusa de guvernul SUA, Trade Winds, in 18-20 octombrie.
  •  Potrivit statisticilor oficiale din S.U.A., exporturile din S.U.A. in Romania au crescut cu 37% in prima jumatate a acestui an, exporturile romanesti catre S.U.A au urcat c circa 10%. 
  • Parteneriatul nostru economic bilateral necesita angajamente din partea ambelor parti. Transparenta, stabilitatea si previzibilitatea sunt principii-cheie pentru un climat investitional atragator. Buna guvernare si statul de drept reprezinta fundamentul acestor principii-cheie si sunt criterii importante atunci cand investitorii iau in calcul posibilitatea de a stabili noi investitii sau de a le extinde pe cele existente. 
  • Este important ca investitorii care sunt deja aici si altii care au in vedere investitii in Romania sa stie ca sunt bineveniti si ca pot functiona in Romania intr-un sistem juridic care respecta contractele si statul de drept. Un regim fiscal stabil, adoptat in urma consultarilor cu toate partile interesate este un alt element fundamental, necesar unui un climat atragator de business.
  • Cresterea economica sustinuta necesara pentru atingerea acestui obiectiv necesita insa o viziune strategica; un proces decizional transparent; reforme structurale ample; planificarea pe termen lung si investitii, in special in infrastructura. Guvernanta corporativa a companiilor de joaca, de asemenea, un rol critic.
  • Gestionarea profesionista si independenta a intreprinderilor de stat este absolut esentiala daca doriti sa sprijiniti cresterea economica durabila si sa oferiti incredere cetatenilor.

 

 

Ambasadorul participa la evenimentul "Investor Days" organizat de catre Fondul Proprietatea si Wood Company, eveniment la care participa reprezentanti ai Guvernului, BNR, dar si oameni de afaceri straini care si-au manifestat intentia de a investi in tara noastra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22