Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Întâlnire Lazar, Kovesi, Ghena, la MJ, cu Tudorel Toader înaintea sosirii Comisiei MCV
Dora Vulcan - - - -
2017-09-07
Actualitate Interna
0

Procurorul general Augustin Lazăr, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și președintele CSM, Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justiției, pentru a avea cu ministrul Tudorel Toader o ședință premergătoare sosirii în România a comisiei MCV.

 

 

 

 

 "Este o ședință pregătitoare. Este o discuție pregătitoare. Noi ne-am pregătit din punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Mariana Ghena la intrarea în Ministerul Justiției, citată de Agerpres. Întrebată în ce măsură a îndeplinit CSM obiectivele din ultimul raport, Ghena a răspuns: "În mare măsură. De fapt, aspectele asupra cărora CSM s-a aplecat, le-a analizat și le-a interpretat sunt incluse într-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justiției și el se află pe site-ul Consiliului".

 

„Noi ne-am pregătit. Vedem care vor fi celelalte puncte de vedere”, a mai spus șefa CSM. Mariana Ghena a mai spus că CSM a îndeplinit „în mare măsură” aspectele din ultimul raport privind justiția. Ea a evitat să se pronunțe asupra efectelor pe care le-ar putea avea modificările propuse la legile justiției în următorul raport MCV: „Suntem în procedura de consultare, mai departe în procedura de analizare a avizului cu privire la pachetul de legi. Nu pot să comentez”, a spus ea, citată de Digi 24.

 

Augustin Lazăr a precizat că, la invitația ministrului, se va face o analiză a progreselor realizate în ce privește MCV. "Urmează sa primim vizita experților europeni și în această situație e important să știm care sunt progresele realizate", a mai spus Lazăr.

 

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor.

TAGS : justitie mcv tudorel toader intalnire augustin lazar laura kovesi mariana ghena
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
997
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22