Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PNL amenință cu proteste în stradă dacă PSD admite proiectul UDMR privind limba maternă
Dora Vulcan - - - -
2017-09-07
Actualitate Interna
0

Deputatul PNL Florin Roman a acuzat PSD de troc de voturi cu UDMR pe marginea proiectului de lege care scade procentul in compozitia etnica pentru asigurarea limbii materne in localitati, de la 20% la 10%, si le-a cerut celor de la PSD sa opreasca orice negociere si sa nu "vanda Romania la bucata".

 

 

 

 Roman a amenintat cu iesirea in strada impotriva acestui proiect, referindu-se la faptul ca din informatiile sale acest proiect ar urma sa fie votat in aceasta sesiune, chiar inainte de anul Centenarului Marii Uniri

 

 

 

"PNL solicita ferm PSD sa opreasca orice negociere cu UDMR pentru adoptarea modificarilor la Legea administratiei publice locale care inseamna obligatoriu limba oficiala maghiara in toate institutiile publice centrale si locale din Romania, inseamna posibilitatea de a arbora steaguri secuiesti, inscriptii bilingve in peste 400 de localitati ale Romaniei. PNL solicita ferm majoritatii guvernamentale PSD-ALDE sa respinga in comisii si in plen aceste amendamente care sunt anti-nationale”, spune Roman.

 

 

 

”Noul troc dintre PSD si UDMR inseamna ceva mult mai nociv decat s-a discutat in prima faza. Daca initial pragul pentru localitatile Romaniei in care urmau sa fie aplicate aceste lucruri era de 20% ca urmare a scandalului din vara pragul a ajuns la 15%, iar in noul troc din aceasta saptamana pragul scade la 10%. Asta inseamna ca mai bine de 400 de localitati romanesti, in special din zona Ardealului, dar si Bucurestiul, practic sunt puse pe tava de catre PSD in mana UDMR-ului. Desi liderii UDMR au spus nu o data, ci de mai multe ori ca pentru UDMR anul Centenarului este de doliu national, nu am vazut niciun lider al PSD sau ALDE sa se delimiteze de aceste declaratii extremiste care inflameaza starea de spirit a populatiei", a declarat el.

 

 

 

"Din informatiile noastre se doreste ca aceasta lege sa fie trecuta prin vot final pana la sfarsitul lunii septembrie pentru ca Guvernul sa aiba timp in cele 90 de zile sa publice normele metodologice si lista anexa cu cele peste 400 de localitati din Romania care intra sub incidenta acestui proiect de lege antinational antiromanesc", a mai sustinut liberalul.

 

 

 

"Discutam foarte serios despre posiblitatea de a iesi in strada pentru a apara drepturile romanilor, cu putin timp inainte de anul Centenarului. Asa ceva nu se poate. Domnule Dragnea, pentru acest troc - 'nem tudom'," a incheiat Roman. 

 

 

 

Dragnea evită un răspuns: acțiuni fără substanță

 

 

Liviu Dragnea a evitat un raspuns pe acest subiect, intrebat despre solicitarea PNL intr-o conferinta de presa. El a confirmat doar continuarea colaborarii parlamentare cu PSD-ALDE-UDMR.

 

 

 

"Eu nu dau curs acestor actiuni, sunt niste actiuni care nu au niciun fel de substanta doar, sa mai castige ceva puncte de imagine. Am discutat cu dl Kelemen Hunor, mi-a spus despre discutiile pe care le-a avut in cadrul uniunii, au decis in unanimitate sa continue colaborarea parlamentara (cu PSD - n.r.). Asa cum am lucrat in prima sesiune, vom lucra si in a doua. O Sa imbunatatim modul de comunicare. In fiecare saptamana vor fi sedinte ale liderilor de grup PSD, ALDE si UDMR", in care sa se discute proiectele de legi. 

TAGS : pnl psd udmr proiect udmr limba materna procente
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
2313
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22