Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa: la rectificare vom lua bani de la ministere

Dora Vulcan | 08.09.2017

România nu va depăşi ţinta de deficit, spune ministrul Finanțelor Ionuț Mișa. Cu toate acestea, la rectificarea bugetară se vor lua bani de la ministere, pe motiv că nu au avut capacitatea de a utiliza fondurile alocate. Vizat: Ministerul Transporturilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

  „Multe ministere au o execuţie slabă. Ministerul Transporturilor nu are o execuţie bună la investiţii. Este adevărat că erau sume mari pe fonduri europene, dar nu s-a reuşit atragerea lor, aşa încât până la această oră execuţia este slabă. Abia acum a demarat execuţia. A durat foarte mult acreditarea Autorităţilor de Management. Dar a fost premierul la Bruxelles, a vorbit cu preşedintele Jean-Claude Juncker şi s-a reuşit deblocarea. Încep să vină banii. Cred că vom încheia cu venituri din fonduri UE de 5,2 miliarde de euro, conform programului. Este adevărat că investiţiile sunt cu 17% în scădere la opt luni. La rectificare vom lua bani de la ministerele care nu au avut capacitatea să utilizeze aceşti bani şi vom da la cele care au nevoie de bani. Vom lua şi de la Transporturi. Vom păstra deficitul la 2,95% din PIB. În niciun caz nu vom trece de 3%”, spune Mișa  într-un interviu acordat Ziarului Financiar. 

 

 

În ceea ce priveşte execuţia bugetară, Ionuţ Mişa a spus că: „Avem bani. Nici măcar o secundă nu am discutat cu FMI despre vreun împrumut”.

 

 

 Ministerul Apărării are bani pentru salarii, dar norma de hrană nu se mai plăteşte în avans, a spus Mişa: 

 

„Sunt bani de salarii, nu am înţeles de unde a apărut zvonul că nu ar fi. Ce s-a schimbat însă este faptul că norma de hrană nu se mai plăteşte în avans ca până acum. Problema de la MApN este că nu cheltuie pe investiţii banii acordaţi conform bugetului, adică 2% din PIB. Va fi foarte greu să-i cheltuie. Avem speranţa ca banii să fie cheltuiţi în special pe echipamente şi înzestrare.”

 

Marți. ministerul Apărării Naţionale a anunţat că se află în dificultate de a plăti integral veniturile militarilor. Ministrul Țuţuianu şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Apărării. Deranjat de anunțul său, liderul PSD; Liviu Dragnea i-a retras și sprijinul de la conducerea Comisiei de Control al SRI, unde va fi numită altă persoană agreată de liderul de partid. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22