Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Adunarea inspectorilor judiciari a votat contra dorinţei lui Toader: IJ să rămână la CSM
E.B. - - - -
2017-09-08
Actualitate Interna
1

Adunarea Generală a inspectorilor judiciari din cadrul Inspecţiei Judiciare (IJ) a supus la vot propunerea aflată în modificările legilor justiţiei de trecere a IJ în subordinea Ministerului Justiţiei.

 

Decizia a fost ca ca instituţia să rămână în continuare în subordinea Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat surse oficiale pentru News.ro.

 

Adunarea Generală a inspectorilor judiciari din cadrul Inspecţiei Judiciare s-a întrunit joi.

 

Conform surselor citate, s-a votat în unanimitate ca Inspecţia judiciară să rămână la CSM.

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat calendarul avizării propunerilor de modificare a legilor justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader şi arată că până în 13 septembrie aşteaptă observaţiile magistraţilor şi că în ultima săptămânâ din septembrie va emite un aviz, pozitiv sau negativ, faţă de aceste propuneri.

 

Proiectul de modificare a legilor justiţiei a fost anunţat de Ministrul Justiţiei în 23 august şi publicat pe site-ul instituţiei după o săptămână, generând critici din partea magistraţilor, a asociaţiilor acestora, a societăţii civile, dar şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Ambasadei SUA sau Comisiei Europene.

 

Potrivit proiectului, preşedintele României este eliminat din procedura de numire a procurorilor şefi ai parchetelor, iar durata mandatului acestora este extinsă de la trei la patru ani.

 

De asemenea, Inspecţia Judiciară a CSM va trece din subordinea acestei instituţii la Ministerul Justiţiei, iar ministrul Justiţiei poate să ceară procurorului general sau, după caz, procurorului şef al DNA sau DIICOT informări asupra activităţii parchetelor şi să dea îndrumări scrise cu privire la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea şi combaterea eficientă a criminalităţii.

 

TAGS : Toader CSM Justie legi inspectia Judiciara subordonare
Comentarii
bebyi 2017-09-08
Psd scirbe ,flegme si gunoaie infecte
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2015
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22