Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea: Am discutat cu ambasadorul Klemm despre legile Justiţiei; decizia, în Parlament
E.B. - - - -
2017-09-08
Actualitate Interna
0

Liviu Dragnea anunţă, într-o postare pe Facebook, că a discutat vineri dimineaţă cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, despre misiunea economică americană din luna octombrie şi despre legile justiţiei,

 
 

Liviu Dragnea, liderul PSD, susţine că  i-a transmis ambasadorului că decizia asupra legilor justiţiei se va lua în Parlament, după o dezbatere serioasă

 

În această dimineață am discutat cu amb­asadorul #SUA la Bucu­rești, dl. Hans Klemm, despre misiunea ec­onomică americană "T­rade Winds", care va avea loc la Bucureș­ti în luna octombrie, precum și despre Legile justiției, unde am reiterat faptul ca decizia asupra lor se va lua în #Parla­ment, după o #dezbate­re serioasă asupra acestora, scrie Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

 

***********************

 

Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit marţi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, la finalul întâlnirii declarând că a fost o "discuţie fructuoasă şi completă", despre viziunea ministrului şi despre responsabilităţile acestuia.

 

În 29 august, Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a anunţat săptămâna trecută Ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale.

 

Ambasada SUA a arătat că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii comune.

 

În opinia Ambasadei SUA, instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi, fără imixtiuni politice.

 

"Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie. Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale", a mai transmis Ambasada SUA

TAGS : Hans Klemm SUA Liviu Dragnea discutie legi justitie Parlament
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1242
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22