Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Stoltenberg (NATO): Comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord necesită un răspuns global
E.B. - - - -
2017-09-10
International
0

Comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global. Declaraţia aparţine lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, care a refuzat să spună dacă teritoriul SUA, Guam, amenințat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului Alianţei.

  

 

 

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză, dar a cerut în mod repetat Coreei de Nord să își abandoneze programele nuclear și de rachete balistice.

 

Phenianul a efectuat cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său săptămâna trecută.
    

"Comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord este o amenințare globală și necesită un răspuns global și care include de asemenea NATO", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii BBC, conform Reuters, preluată de Agerpres.
    

Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, amenințat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.
    

"Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluție pașnică a conflictului", a spus el.
    

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat de asemenea la BBC că conflictele militare ar trebui evitate cu orice preț. 

 

TAGS : Stoltenberg NATO Coreea de Nord conflict nesabuit comportament Phenian
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1191
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22