Curtea Supremă judecă apelul în procesul lui Ludovic Orban, președintele PNL

Dora Vulcan | 11.09.2017

Instanța Supremă judecă luni contestatia la decizia de achitarea a lui Ludovic Orban. Procurorii DNA l-au acuzat ca, in calitate de candidat PNL la Primaria Bucuresti, si-a folosit functia politica ca să ceară 50.000 de euro de la Tiberiu Urdareanu pentru campania e electorala din vara anului trecut.

Pe aceeași temă

 

 

 Orban a fost achitat în primă instanțăm, pe 31 ianuarie, înainte de a deveni liderul PNL. Decizia a fost dată tot de un complet al Curții Supreme, Orban fiind deputat la data săvârșirii faptelor pentru care a fost trimis în judecată.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

Ce spuneau procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe 17 mai 2016:

 

La data de 1 martie 2016,  Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București.

 

La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

 

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

 

Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar.

 

 

foto Telegraf

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22