Schulz: dacă aș fi fost la voi, aș fi fost la demonstrații. Eu l-am eliminat pe Severin

Dora Vulcan | 11.09.2017

”I-am transmis și domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greșite. Și eu aș fi fost la demonstrații. Corupția trebuie eliminată de la rădăcini. Dacă în partidul meu există corupți, personal rezolv problema. Am dat afară un vicepreședinte din fracțiunea mea, Adrian Severin.”

Pe aceeași temă

 

 

 - Numele meu este Christian Irimia Balazs, sunt nepotul unui țăran emancipat român, s-a prezentat tânărul în fața politicianului german.

 

- Un țăran emancipat român, ce înseamnă asta? a vrut să știe Martin Schulz.

 

- Înseamnă că este o persoană foarte independentă, care a trecut prin trei sisteme politice.

 

- Aici sau în România?

 

- În România. Între timp, suntem mai mult decât un milion de români aici (în Germania). La începutul anului, în România au fost cele mai mari proteste de după Revoluție. Dl. Liviu Dragnea voia să modifice legi care ar fi micșorat pedepsele pentru faptele de corupție. Dumneavoastră ați făcut un videoclip de susținere a dlui Dragnea în alegeri....Întrebarea mea este: ce le transmiteți românilor din Germania și din Europa în legătură cu modificările de lege propuse, care prevedeau reducerea pedepselor pentru fapte de corupție? Și cum vă poziționați referitor la Liviu Dragnea ca persoană politică? a vrut să știe tânărul român.

 

- Vă spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis și domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greșite. Și dacă aș fi fost la voi, și eu aș fi fost la demonstrații. Corupția trebuie eliminată de la rădăcini și dacă în partidul meu există corupți, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afară un vicepreședinte din fracțiunea mea, Adrian Severin (2011), exact pentru așa ceva, a răspuns Martin Schulz (n.r. - traducerea îi aparține lui Christian Irimia Balazs).

 

 

 

 

Christian Irimia Balazs a postat această discuție pe contul său de Facebook. 

 

 

Înainte de a-l interpela pe reprezentantul social-democraților germani, românul postase pe Facebook un îndemn pentru alți reprezentanți ai comunității românești din Wiesbaden:

 

„Merităm un răspuns de la Martin Schulz. Sâmbătă asta vine domnul Martin Schulz în Wiesbaden. Eu stau în Wiesbaden. Am încercat pe mai multe căi să îl întreb de ce sau dacă îl mai susţine pe domnul Dragnea. Până acuma încă nu a răspuns, dar sâmbătă asta nu mai poate fugi de întrebarea mea. Un milion de români trăiesc în Deutschland. Merităm un răspuns! Am nevoie de cineva care poate să vină cu mine! Haideți!”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22