Liviu Pop, ministrul care «are faptele la el», pentru că vorbele nu prea le stapaneste

E.b. | 11.09.2017

Liviu Pop, ministrul Educatiei, a deschis noul an scolar, anuntand ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE pregateste o noua lege a Educatiei. Prima zi de scoala n-a fost tocmai fericita pentru ministrul Pop, care a oferit, din nou, exprimari amuzante.

Pe aceeași temă

 

  

Intr-un interviu acordat RFI Romania, Liviu Pop a precizat ca noul proiect al Legii Educatiei va fi depus anul viitor, in septembrie, in conditiile in care legea actuala, care a trecut prin asumarea raspunderii in timpul Guvernului Boc si pentru care toate partidele au semnat un pact de sustinere, a fost deja modificata de PSD de nenumarate ori.

 

"Tintele pe care noi le urmarim prin legea educatiei nationale sunt legate de reducerea abandonului scolar, corelarea scolii cu piata muncii, in asa fel incat un absolvent de scoala in invatamant liceal sau universitar sa-si gaseasca foarte repede loc de munca pe piata si in acelasi timp sa aiba capacitatea si competentele necesare adaptarii noilor locuri de munca pe care evident economia le-ar avea", a declarat ministrul pentru sursa citata.

 

Intrebat ce incredere pot avea parintii si copiii in vorbele sale, cata vreme si alti fosti ministri au promis si n-au facut, Liviu Pop a raspuns: "Pentru ca unii erau cu vorbele, eu sunt cu faptele. Chiar daca nu am vorbele la mine intotdeauna, am faptele la mine, iar cei peste 30 de ani pe care pot sa spun ca i-am petrecut in scoala romaneasca, alaturi de functiile pe care le-am ocupat vremelnic, ma fac si ma determina, alaturi de echipa PSD-ALDE, sa venim cu solutii concrete pentru sistemul de invatamant preuniversitar si universitar".

 

Replica a intrat imediat in atentia internautilor, care au comentat exprimarea ministrului, ironizandu-l.

 

Tot luni, jurnalistii de la Observator.ro au fotografiat textul documentului pe care l-a citit Liviu Pop in deschiderea anului scolar, observand mai multe greseli gramaticale.

 

De exemplu, sintagma "copiii dumneavoastra" continea doi "i" in loc de trei.

 

Ministrul Liviu Pop a oferit o explicatie halucinanta, dezvaluind ca greselile ii apartin unui consilier de-al sau, functionar in minister.

 

"E o greseala pe care mi-o asum. Forma discursului meu este pusa pe blog. Un functionar din minister a gresit la transcriere, corectand anumite lucruri. E o greseala pe care mi-o asum in numele functionarului din minister", a spus Liviu Pop.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22