Ground Zero: SUA comemorează atentatele din 11/9. Trump a păstrat un minut de reculegere

E.b. | 11.09.2017

În timp ce Statele Unite ale Americii (SUA) se confruntă cu distrugeri provocate de două uragane puternice survenite în decurs de trei săptămâni, americanii comemorează luni una dintre cele mai înfricoșătoare zile prin care a trecut națiunea.

Pe aceeași temă

 

Este vorba despre 11 septembrie 2001, ziua în care au avut loc atentatele de World Trade Center din New York, potrivit unui comentariu al  Associated Press,preluată de Agerpres.

 
Președintele american Donald Trump a păstrat luni un minut de reculegere la Casa Albă cu ocazia împlinirii a 16 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, relatează AFP.

 

Înconjurați de numeroși colaboratori, Donald și Melania Trump s-au recules în liniște în grădina Casei Albe la ora locală 08:46 (12:46 GMT), ora la care primul avion de linie deturnat de rețeaua Al-Qaida a intrat într-unul din cele două turnuri World Trade Center (WTC) din New York

 

 

Cel mai sângeros atac terorist de pe pământul american

 

 

Mii de persoane care au avut de suferit din cauza atentatelor, supraviețuitori, rude, salvatori și alții sunt aşteptate să vină luni la World Trade Center din New York, la ''Ground Zero'', pentru a comemora cel mai sângeros atac terorist de pe pământul american.

 

După 16 ani de la tragicul eveniment, desfășurarea comemorării a devenit ceva obișnuit: citirea numelor tuturor celor morți, momente de reculegere, bătăi de clopot și două fascicule puternice de lumină ce strălucesc în timpul nopții.

 

Cu toate acestea, fiecare ceremonie are și note personale. De-a lungul anilor, unele dintre persoanele care au citit numele celor morți au adăugat și mesaje, de la unele cu caracter general (''Lucrurile despre care credem că ne despart nu sunt de fapt așa, suntem toți parte a acestui Pământ'') la cele cu caracter personal (''Te iubesc și mi-e dor de tine'').

'

'Mulțumesc, New York, pentru omagierea în continuare a victimelor atentatelor și pentru privilegiul de a le citi numele'', adăuga Judy Bram Murphy anul trecut. Ea și-a pierdut soțul, pe Brian Joseph Murphy, în tragicul eveniment.

 

Aproape 3.000 de persoane au murit când avioane deturnate s-au prăbușit pe turnurile de la World Trade Center din New York, pe clădirea Pentagonului și pe un câmp în apropiere de Shanksville, în statul Pennsylvania, pe 11 septembrie 2001, făcând ca America să ajungă la o nouă conștientizare a amenințării reprezentate de terorismul global.

 

Donald Trump, care s-a născut la New York, va participa la ceremonie pentru prima dată în calitate de președinte al țării. El va păstra un moment de reculegere la ora cu aproximație la care a avut loc atacul cu primul avion. Potrivit Casei Albe, el va fi însoțit de ''Prima Doamnă'' Melania Trump. El intenționează de asemenea să asiste la o ceremonie ce va avea loc la Pentagon, unde vor fi prezenți ministrul apărării James Mattis și generalul Joseph Dunford, șeful Statului Major Interarme.

 

 

 

 

Vicepreședintele Mike Pence și ministrul de interne Ryan Zinke urmează să ia cuvântul în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ''Flight 93 National Memorial'', monument ridicat în apropiere de Shanksville, într-o zonă rurală, unde unul dintre avioanele deturnate s-a prăbușit după ce pasagerii și membrii echipajului s-au luptat pentru a prelua controlul de la teroriști, care deturnaseră aparatul și voiau să-l direcționeze către Washington. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22