Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Victor Ponta: Lucrurile s-au lămurit; rectificarea bugetară este negativă
E.B. - - - -
2017-09-11
Actualitate Interna
0

Deputatul Victor Ponta afirmă că, văzând cifrele oficiale publicate de Ministerul Finanțelor, rectificarea bugetară este "negativă".

  

 

Acum, având cifrele oficiale publicate chiar de Ministerul Finanțelor, lucrurile s-au lămurit: rectificarea bugetară este negativă (bani mai puțin încasați decât s-a prevăzut și cheltuieli mai mari). Dincolo de scandal politic însă ce înseamnă acest lucru pentru România în anul 2018 /2019? , a scris Victor Ponta pagina sa de Facebook.

 

Am fost deja în diverse guverne (2001-2004/ 2009/ 2012-2015/2017); am mai văzut declarații populiste, promisiuni fanteziste, ascunderea intenționată a adevărului și incompetența crasă la cei care conduceau țara. Opinia mea este că ne ducem direct spre anul 2009 — politic, economic și bugetar/ marele avantaj este că nu avem și o criză financiară la nivel mondial.

 

Dacă minți privind datele bugetare îți pierzi credibilitatea și orice spui va fi considerat 'umflat' (...) Deja declarațiile populiste de tip 'Venezuela lui Hugo Chavez' au dus la creșterea dobânzilor la creditele pentru populație și firme private/ războiul cu băncile de dragul presei (care ar fi fost mai util și eficient să fie purtat discret, cu argumente clare și rezultate concrete) și scandalul cu Fondurile Private de Pensii (care cumpărau titluri de stat ale României cu randamente mici) ne vor face în 2018 să plătim dobânzi mai mari la finanțare", susţine Ponta.

 

El susține că rectificarea "tratează probleme structurale, dar nu le rezolvă, ci le amână pentru anul următor".

 

Toți banii luați din alte părți s-au dat pentru acoperirea salariilor pe care nu le aveai prevăzute în Buget, dar pe care trebuie să le pui în 2018/ degeaba l-ai dat afară pe Țuțuianu de la Apărare când acum e clar că nu erau bani nici acolo, nici la majoritatea instituțiilor, a arătat Ponta, pe Facebook

 

În opinia sa, "adevărata problemă este că aceste salarii (probabil mărite de la 1 ianuarie prin Legea Salarizării adoptată în 2017), trebuie plătite și în 2018/ 19/ 20", iar creșterea veniturilor la buget nu este "nici pe departe în același ritm" cu creșterea cheltuielilor de personal.

 

Totodată, Ponta a făcut referire la "spolierea programată a companiilor cu capital de stat", dar și la faptul că Fondul Suveran ar însemna "încă o pierdere netă de 1 miliard de euro la buget".

 

CITESTE TOATA POSTAREA

 

TAGS : ponta tudose rectificare negativa guvern finante
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
774
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22