Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea se ”abține cu greu” să-i dea replica lui Schulz, liderul german social-democrat
Dora Vulcan - - - -
2017-09-12
Actualitate Interna
0

"N-am avut placerea si onoarea sa vorbesc cu dl Schulz. Ma abtin cu greu sa-i dau o replica. Astept pana se termina alegerile (din Germania - n.red.)", a spus Dragnea cu privire la declarațiile făcute de liderul social-democrat Martin Schulz.

 

 

 „N-am avut plăcerea și onoarea să vorbesc cu domnul Schulz și mă abțin cu greu... Am fost sfătuit să mă abțin până când se termină alegerile în Germania”, a răspuns Liviu Dragnea, întrebat despre afirmația lui Martin Schulz - social-democratul german care vrea să devină cancelar în urma alegerilor din această lună - care a spus că dacă era în România în timpul emiterii OUG 13 ar fi ieșit în stradă.

 

Președintele PSD a mai spus că va da mai multe declarații cu privire la acest subiect după ce se vor termina alegerile din Germania, peste două săptămâni.

 

Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel pentru fotoliul de cancelar, a fost duminică într-o vizită electorală la Wiesbaden, oraș din landul Hessa (vestul Germaniei) unde a fost interpelat de un tanar roman de etnie maghiară, stabilit in Germania, in timpul unei vizite electorale, care l-a intrebat ce le transmite romanilor din Europa cu privire la modificarile propuse la legile justitiei si daca il mai sustine pe Liviu Dragnea, asa cum a afirmat intr-un clip pentru alegeri. Schulz i-a raspuns tanarului roman spunand ca "aceste legi sunt absolut gresite", ceea ce i-a transmis si liderului PSD, si a marturisit ca si el ar fi participat la protestele de la inceputul anului din Romania.

 

 

 

Background

  • Schulz: dacă aș fi fost la voi, aș fi fost la demonstrații. Eu l-am eliminat pe Severin

 

 

”I-am transmis și domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greșite. Și eu aș fi fost la demonstrații. Corupția trebuie eliminată de la rădăcini. Dacă în partidul meu există corupți, personal rezolv problema. Am dat afară un vicepreședinte din fracțiunea mea, Adrian Severin.”

 

 

 

 - Numele meu este Christian Irimia Balazs, sunt nepotul unui țăran emancipat român, s-a prezentat tânărul în fața politicianului german.

 

- Un țăran emancipat român, ce înseamnă asta? a vrut să știe Martin Schulz.

 

- Înseamnă că este o persoană foarte independentă, care a trecut prin trei sisteme politice.

 

- Aici sau în România?

 

- În România. Între timp, suntem mai mult decât un milion de români aici (în Germania). La începutul anului, în România au fost cele mai mari proteste de după Revoluție. Dl. Liviu Dragnea voia să modifice legi care ar fi micșorat pedepsele pentru faptele de corupție. Dumneavoastră ați făcut un videoclip de susținere a dlui Dragnea în alegeri....Întrebarea mea este: ce le transmiteți românilor din Germania și din Europa în legătură cu modificările de lege propuse, care prevedeau reducerea pedepselor pentru fapte de corupție? Și cum vă poziționați referitor la Liviu Dragnea ca persoană politică? a vrut să știe tânărul român.

 

- Vă spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis și domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greșite. Și dacă aș fi fost la voi, și eu aș fi fost la demonstrații. Corupția trebuie eliminată de la rădăcini și dacă în partidul meu există corupți, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afară un vicepreședinte din fracțiunea mea, Adrian Severin (2011), exact pentru așa ceva, a răspuns Martin Schulz (n.r. - traducerea îi aparține lui Christian Irimia Balazs).

 

 

 

 

Christian Irimia Balazs a postat această discuție pe contul său de Facebook. 

 

 

Înainte de a-l interpela pe reprezentantul social-democraților germani, românul postase pe Facebook un îndemn pentru alți reprezentanți ai comunității românești din Wiesbaden:

 

„Merităm un răspuns de la Martin Schulz. Sâmbătă asta vine domnul Martin Schulz în Wiesbaden. Eu stau în Wiesbaden. Am încercat pe mai multe căi să îl întreb de ce sau dacă îl mai susţine pe domnul Dragnea. Până acuma încă nu a răspuns, dar sâmbătă asta nu mai poate fugi de întrebarea mea. Un milion de români trăiesc în Deutschland. Merităm un răspuns! Am nevoie de cineva care poate să vină cu mine! Haideți!”

 

TAGS : germania alegeri interperlare romani schulz mesaj dragnea eliminare severin reactie dragnea
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1621
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22