Dragnea vrea doua comisii: Una pentru SIPA, alta pentru Daniel Dragomir (Black Cube)

E.b. | 12.09.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat ca Daniel Dragomir, fost ofiter SRI cercetat in dosarul Black Cube, va fi audiat in comisia parlamentara de control a SRI.

Pe aceeași temă

 
 
 

Sau, spune Dragnea, ar putea fi infiintata o comisie parlamentara de ancheta in acest caz: "Eu cred ca Comisia SRI va trebui sa il cheme rapid pe acest domn, Dragomir. Asemenea afirmatii nu pot fi facute in spatiul public fara sa fie audiat de Comisia de control a SRI sau chiar sa se infiinteze o alta comisie de ancheta. Va fi chemat la comisia SRI dupa ce va fi ales noul presedinte al comisiei."

 

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat ca nu este exclusa si infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia arhivei SIPA.

 

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Florian Coldea ar fi ordonat arestari si ca, odata ce comisia parlamentara ii va ridica "aceasta opresliste a secretului" va vorbi, sustinand ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si directorul operativ al SRI aveau colaborari pentru a obtine sentinte favorabile in justitie. "Au fost si ofiteri acoperiti in justitie", a acuzat acesta. Fostul ofiter a mai sustinut ca orice serviciu foloseste "acoperitii" din media, iar pe "cativa care au raspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut si el.

 

"Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia", a afirmat fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, la Antena 3, conform HotNews.

 

Daniel Dragomir a fost arestat in septembrie 2016 pentru 30 de zile, in dosarul Back Cube, privind spionarea si hartuirea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22