Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea vrea doua comisii: Una pentru SIPA, alta pentru Daniel Dragomir (Black Cube)
E.B. - - - -
2017-09-12
Actualitate Interna
2

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat ca Daniel Dragomir, fost ofiter SRI cercetat in dosarul Black Cube, va fi audiat in comisia parlamentara de control a SRI.

 
 
 

Sau, spune Dragnea, ar putea fi infiintata o comisie parlamentara de ancheta in acest caz: "Eu cred ca Comisia SRI va trebui sa il cheme rapid pe acest domn, Dragomir. Asemenea afirmatii nu pot fi facute in spatiul public fara sa fie audiat de Comisia de control a SRI sau chiar sa se infiinteze o alta comisie de ancheta. Va fi chemat la comisia SRI dupa ce va fi ales noul presedinte al comisiei."

 

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat ca nu este exclusa si infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia arhivei SIPA.

 

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Florian Coldea ar fi ordonat arestari si ca, odata ce comisia parlamentara ii va ridica "aceasta opresliste a secretului" va vorbi, sustinand ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si directorul operativ al SRI aveau colaborari pentru a obtine sentinte favorabile in justitie. "Au fost si ofiteri acoperiti in justitie", a acuzat acesta. Fostul ofiter a mai sustinut ca orice serviciu foloseste "acoperitii" din media, iar pe "cativa care au raspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut si el.

 

"Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia", a afirmat fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, la Antena 3, conform HotNews.

 

Daniel Dragomir a fost arestat in septembrie 2016 pentru 30 de zile, in dosarul Back Cube, privind spionarea si hartuirea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei

 

TAGS : Dragomir Black Cube Dragnea DNa comisie parlamentara
Comentarii
Isoscel 2017-09-12
Cu siguranta ca s-o fi gresit si la SRI daca a putut fi angajat acolo o asemenea bovina ! P.S. Ma intreb daca exista o lege prin care parlamentul sa poata da dezlegare la dezvaluirea unor secrete de serviciu pentru fosti angajati ai Serviciilor Secrete ! Sau la la PSD si Draganea se poate orice ?
Marius Nicolescu 2017-09-12
O noua comisie parlamentara. Un alt mare FIS.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1026
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22