Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Condamnat pentru sex cu minori, Bivolaru eliberat. Procurorii, miloși cu bătrânul pedofil
Dora Vulcan - - - -
2017-09-13
Actualitate Interna
0

Gregorian Bivolaru, fratele vitreg al celuilalt Bivolaru care a devalizat BRD cu acord și susținere de la partid, va fi eliberat conditionat in cursul zilei de miercuri din Penitenciarul Bistrita, dupa ce decizia data saptamana trecuta de judecatori nu a fost contestata de procurori.

 

 

 

Potrivit informatiilor furnizate de Judecatoria Bistrita, nu a fost depusa nicio contestatie la decizia data in dosarul 6859/190/2017 privind liberarea conditionata a lui Bivolaru, termenul expirand pe 12 septembrie, la ora 24,00, transmite Agerpres. Surse autorizate au invocat compasiunea pe care procurorii ar avea-o față de vârsta înaintată și starea de degradare a fostului guru, condamnat pentru pedofilie, adică pentru acte sexuale cu minore.

 

Decizia a fost data pe 7 septembrie si a ramas, astfel, definitiva.

 

Bivolaru a fost insa condamnat in 2013 de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in rejudecare, la sase ani de inchisoare cu executare.

 

Procurorii au sustinut la procesul de la ICCJ ca, in perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarata de "profesor yoga" si "mentor spiritual", prin abuz de autoritate si tinere in stare de aservire, a recrutat, in scopul exploatarii sexuale, o minora, cursanta yoga, cu care a intretinut, in mod repetat, acte sexuale si de perversiune sexuala, oferindu-i diverse sume de bani si alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenta si remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcasi, cursanta yoga, in practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat ca, in perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, a intretinut acte sexuale cu alte doua minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual.

 

Bivolaru a fugit și s-a sustrat executării pedepsei, reusindt sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic.

 

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 in Franta. Gregorian Bivolaru a fost adus in Romania in vara anului trecut sub escorta, dupa ce magistratii francezi au decis ca acesta poate fi extradat.

TAGS : bivolaru misa pedofilie eliberare conditionata
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1677
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22