Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


PSD schimbă legea finanțării partidelor, ca acestea să dea socoteală ”sintetic”, nu ”detaliat”
Dora Vulcan - - - -
2017-09-14
Actualitate Interna
0

​Deputatii PSD au amendat legea finanțării partidelor pentru ca acestea să nu mai fie obligate să depuna un "raport detaliat" al veniturilor si cheltuielilor, ci doar un "raport sintetic".

 

 

Conduși de Nicolicea, ei mai vor ca activitatea  Autorității Electorale Permanente să se concentreze pe "prevenire si indrumare" si mai putin de sanctionare, scrie Hotnews.ro.

 

 

Modificările aduse de PSD:

 

*Art. 49 - (1) Anual, până la data de 30 aprilie, partidele politice au obligaţia de a depune la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor realizate în anul precedent.

 

se va modifica:

Art. 49 - (1) Anual, până la data de 30 aprilie, partidele politice au obligaţia de a depune la Autoritatea Electorală Permanentă un raport sintetic al veniturilor şi cheltuielilor realizate în anul precedent.

 

*După articolul 59 se introduce articolul 59^1 cu următorul cuprins:

Art. 59^1.- Autoritatea Electorală Permanentă are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale,  îndrumarea și ghidarea partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, precum şi a candidaţilor independenţi în respectarea legilor și a standardelor internaționale în materie.

În exercitarea rolului său de control, activitatea de prevenire și îndrumare prevalează în fața celui sancționator.

 

 

Proiectul de lege se afla la comisia juridica pentru un raport suplimentar, dupa ce a fost retrimis de la plen, la solicitarea PNL. Dupa ce va primi raport de la deputatii juristi, va merge la votul final in Camera Deputatilor, iar daca va fi adoptat, va fi trimis la promulgare.

 

 

Proiectul a fost respins de Senat in septembrie anul trecut.

TAGS : camera deputatilor lege finantare partide modificari nicolicea
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1512
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22